Soomes kasvab positiivsete koroonatestide osakaal – neid oli eelmisel nädalal 10,7 protsenti

Soomes tuvastati eelmisel, 51. nädalal hinnanguliselt üle 16 200 uue koroonaviiruse juhtumi, võrreldes ligikaudu 13 800 juhtumiga eelneval nädalal. Tänase, 29. detsembri seisuga on tuvastatud kokku 172 kinnitatud Omikroni leidu. Haigla- ja intensiivravi koormus on jõulupühade ajal püsinud stabiilsena.

Viimase kahe kalendrinädala jooksul (13.12.-26.12.) esines 100 000 elaniku kohta uusi nakatumisi 542. Eelneva kahe nädala jooksul (29. november – 12. detsember) oli see number 362, edastavad värskes nädala ülevaates terviseamet ning sotsiaal- ja terviseministeerium.

Eelmise, 51. nädala lõpu seisuga oli koroonaga intensiivravil 55 patsienti. Viimastel nädalatel on haiglaravi vajadus üle riigi ühtlasemalt jaotunud. Haigusega seotud surmajuhtumite arv oli 28. detsembri seisuga nakkushaiguste registri andmetel 1526.

Tänase, 29. detsembri seisuga on 77 protsenti Soome 5-aastastest ja vanematest inimestest saanud vähemalt kaks doosi vaktsiini. Kolmandad doosid on antud 19,1 protsendile 5-aastastest ja vanematest inimestest.

Omavalitsused alustasid 5–11-aastaste riskigruppi kuuluvate laste koroona vastu vaktsineerimisega detsembri keskpaigas ja kogu 5–11-aastaste vanuserühma vaktsineerimisega 23. detsembril. Enne seda vaktsineeriti ainult üle 12-aastaseid.

Viimastel nädalatel on tehtud palju koroonaviiruse teste. 51. nädalal tehti üle 152 000 testi. Positiivsete testide osakaal on suurenenud. Eelmisel nädalal (20.–26. detsember) oli kõigist testitud proovidest positiivsed 10,7 protsenti, eelneval nädalal 8,1 protsenti.

Koroona ulatusliku leviku tunnused on 20 piirkonnas: Ahvenamaa maakond ja Lõuna-Karjala, Lõuna-Pohjanmaa, Lõuna-Savo, Helsingi ja Uusimaa (HUS), Ida-Savo, Kanta-Häme, Kesk-Pohjanmaa, Kesk-Soome, Kymenlaakso, Lapimaa, Länsi-Pohja, Pirkanmaa, Põhja-Karjala, Põhja-Pohjanmaa, Põhja-Savo, Päijät-Häme, Satakunta, Vaasa ja Edela-Soome ravipiirkonnad.

Vaid ühes piirkonnas: Kainuu ravipiirkonnas pole koroona ulatusliku leviku tunnuseid.

Epidemioloogilist olukorda jälgitakse pidevalt ka aastavahetusel. Terviseamet avaldab koroonaepideemia peamised seireandmed uuel aruannete saidil. Uus sait asendab 1. jaanuarist 2022 täielikult senise koroonakaardi veebi.

Kommentaarid
(Külastatud 296 korda, 1 külastust täna)