Soomes hakkas opositsioonierakondade toetus kiiresti tõusma, riiki valitsevad sotsid languses

Värske uuringu järgi kasvab Soomes kiiresti kahe opositsioonierakonna, koonderakonna Kokoomus ja põlissoomlaste erakonna toetus.

Koonderakonna toetus on 21,8 protsenti ja põlissoomlaste oma 18,7 protsenti. Sotside toetus langes aga 18,3 protsendini, selgub Yle tellitud uuringust.

Teise suurema valitsuspartei roheliste toetus on langenud 10,1 protsendini. Viimati oli roheliste toetus nii madalal 2015. aastal. Ainus, kes valitsuses toetust säilitab on keskerakond, mille toetus kasvas veidi 12,5 protsendini.

Neljanda valitsuserakonna vasakpartei toetus langes samuti ja see on 8,2 protsenti.

Viimati oli koonderakonna toetus nii kõrgel 2017. aastal. Opositsioonierakondade toetus on tõusnud seoses Euroopa Liidu migratsioonikriisiga. Opositsioon nõudis seaduse muutmist nii, et Soomel oleks võimalik peatada varjupaigataotlejate vastuvõtmine, valitsus aga ei pidanud seda vajalikuks.

Kommentaarid
(Külastatud 262 korda, 1 külastust täna)