Soomes hakatakse koroonapassina tunnustama väljaspool ELi välja antud koroonatõendeid

Alates homsest, 23. detsembrist hakkavad Soomes koroonapassina kehtima väljaspool Euroopa Liitu välja antud koroonatõendid. Operaatorid saavad väljaspool EL-i välja antud tõendeid käsitsi kontrollida ilma koroonatõendi lugemise rakenduseta.

Varem on Soomes koroonapassina kasutatud vaid EL-i koroonatõendit või selle riigi tõendit, kellega EL-il on ühildumise kokkulepe. Lisaks on varem lubatud koroonatõendeid (koroonapasse) käsitsi kontrollida vaid juhul, kui lugejarakenduses on esinenud tehniline rike.

Paljudel kolmandatest riikidest Soome saabuvatel turistidel on aga väljaspool ELii välja antud koroonatõend, mis ei ole ühilduv EL-i digitaalse koroonatõendiga.

Seaduse vastav paragrahv 58 m kinnitati 22. detsembril 2021 ja seda saab praktikas rakendada alates 23. detsembrist 2021. See on ajutine seadusesäte. Vastavalt lõikele 2 ei kehti väljaspool EL-i välja antud tõenditele kohustust lugeda neid elektroonilise lugejaprogrammiga.

Muus osas jõustub seadus (nakkushaiguste seaduse ajutise muutmise seadused ja transporditeenuste seaduse muutmise seadus) 1. jaanuaril 2022. aastal.

Kommentaarid
(Külastatud 1,103 korda, 1 külastust täna)