Soome valitsuse otsus koroonapassi kasutamise piiramise kohta

Soome valitsus kinnitas nakkushaiguste seaduse §-s 58 järgse määruse koroonapassi kasutamise ajutise piiramise kohta.

Määrus jõustub neljapäeval, 30. detsembril 2021 kell 00:00.

Määrus piirab erandkorras koroonapassi mõjusid nii, et 30. detsembrist 2021 kuni 20. jaanuarini 2022 ei saa koroonapassi kasutada avalikel üritustel ja kliendiruumides alternatiivina piirkondlikele piirangutele.

Määrus kehtib kõikidele avalikele üritustele ja kliendiruumidele, millele on kehtestatud piirangud. Piirkondlikud võimuorganid otsustavad, millised piirangud piirkondades kehtivad.

See erand kehtib nende ravipiirkondade suhtes, mis vastavad koroona ulatusliku leviku tunnustele, ehk Helsingi ja Uusimaa, Edela-Soome, Satakunta, Kanta-Häme, Pirkanmaa, Päijät-Häme, Kymenlaakso, Lõuna-Karjala, Lõuna-Savo, Põhja-Savo, Kesk-Soome, Vaasa, Lõuna-Pohjanmaa, Kesk-Pohjanmaa, Põhja-Pohjanmaa, Lääne-Pohjanmaa ja Lapimaa ravipiirkonnas.

Tegemist on erandlikus epideemia olukorras kehtestatud ajutise regulatsiooniga, millega kaitstakse õigust tervisele ja heaolule, pidurdades haiguse kiiret levikut. Vaktsineerituse suurendamine on tõhusa epideemiatõrje peamine vahend.

Lisaks on täna kogunenud sotsiaal- ja tervishoiu valdkonna ministrite töörühm otsustanud alustada kiiremas korras ettevalmistusi koroonapassi puudutava sätte muutmiseks, et avalikke üritusi ja kliendiruumide kasutamist piiravad meetmed oleksid edaspidi paremini suunatud.

Sotsiaal- ja terviseministeerium teeb piirkondlikele valitsusasutustele ülesandeks vaadata üle oma tegevuspiirkonnas avalike ürituste ja kliendiruumide piirangud, eelkõige madala riskitasemega ürituste puhul.

Kommentaarid
(Külastatud 1,732 korda, 1 külastust täna)