Soome suusahüppaja kurdab, et teda sunnitakse tahte vastaselt vaktsineerima

Soome suusahüppaja kurdab, et teda diskrimineeritakse, kuna sunnitakse tahte vastaselt vaktsineerima.

Soome spordi õiguskaitsekomisjon tegi enne jõule otsuse, et suusahüppaja peab maailma karikavõistlustel maksma ise täiendava koroonatesti eest, kuna sportlane pole vaktsineeritud, vahendab Iltalehti.

Rahvusvaheline suusaliit FIS on teinud täiendava koroonatesti tegemise kohustuslikuks neile, kel pole koroona vastu kaitset vaktsineerimise või haiguse läbipõdemise näol.

Vaktsineerimisest keeldunud Soome sportlase nime pole avaldatud. Samas tuleb tema kohta tehtud otsusest välja, et FIS nõuab kõigilt maailma karikaetapil osalejatelt enne saabumist tehtud koroona PCR testi. Selle testi maksab Soome suusaliit kõigile sportlastele kinni.

FIS aga nõuab 2-3 päeva pärast teise testi tegemist neilt sportlastelt, kel pole vaktsiinide või haiguse läbipõdemisega saadud kaitset. Seda testi Soome suusaliit kinni ei maksa.

Soome sportlane kaebas selle otsuse peale, aga jäi kaotajaks. Soome suusahüppaja rõhutas oma kaebuses, et suusaliit sunnib sportlasi tahte vastaselt vaktsineerima, kuna vaktsineeritud ja vaktsineerimata sportlased pannakse eri olukorda.

Sportlase hinnangul rikutakse tema põhi- ja inimõigusi. Lisaks oli suusaliit teatanud otsusest teist testi mitte kinni maksta vahetult enne võistluste algust.

Suusaliidu info kohaselt on tulevikus nii, et kinni makstakse ainult üks koroonatest. Kui liit hakkab ka vaktsineerimata inimeste eest teste kinni maksma, küsivad vaktsineeritud sportlased, miks makstakse kinni kulud, mida oleks saanud vaktsineerimisega vältida.

Kesk-Euroopas maksab koroona PCR test olenevalt riigist 50-250 eurot.

Soome suusaliidu hinnangul on enamus sportlastest vaktsineeritud. Vaktsineerimine on olnud ka olümpiakomitee soovitus. Pekingi olümpial on veel karmim kord kui maailma karikavõistlustel – seal peavad vaktsineerimata sportlased olema enne võistlusi kolm nädalat karantiinis. Sellega seoses tekib küsimus, kas on võimalik näidata võistlustel head taset, kui peab veetma kolm nädalat hotellitoas.

Kommentaarid
(Külastatud 1,283 korda, 1 külastust täna)