Soome peaminister selgitas oma pidutsemise tagamaid: Ma väga vabandan

Soome peaminister Sanna Marin selgitas oma pidutsemise tagamaid pärast seda, kui oli teada saanud, et on koroonaga kokku puutunud. Ta lisas, et ta väga vabandab.

Marin kirjutas seletuse sotsiaalmeediasse:

Veetsime iseseisvuspäeva nädalavahetusel abikaasaga Helsingis vaba aega. Meie tütar on vanavanemate juures Tamperes. Käisime väljas söömas, linna peal šoppamas, kohtusime sõpradega ja nautisime õhtu- ning ööelu. Meilt küsiti koroonapassi ja kõigil meie seltskonnas oli see olemas.

Laupäeva õhtul helistas mulle parlamendi töötelefonil riigisekretär ja rääkis mulle minister Pekka Haavisto koroonaga nakatumisest. Samas ütles ta, et erimeetmeid vaja pole rakendada ning ministreid karantiini ei panda, sest kõigil on saadud kaks vaktsiinidoosi ja täielik vaktsiinikaitse. Saadud infot ma kahtluse alla ei seadnud, sest terviseamet on andnud kodanikele sarnase juhise. Kui olete saanud kaks vaktsiinidoosi, siis pärast kokkupuudet koroonaga ei ole testi ega karantiini vaja. Nii et laupäeval sain aru, et valitsuse liikmete töö jätkub normaalselt, kui terviseametnikud teisiti ei otsusta.

Valitsuse töötelefonile on aga tulnud sellest erinev teave, milles on kutsutud üles kontakte vältima ja testile minema. Pühapäeval sain sellise info ja kohe läksin testile, tulemus oli negatiivne.

Laupäeva õhtul ei olnud mul kaasas valitsuse telefoni, vaid parlamendi töötelefon, mida peamiselt tööülesannete täitmisel kasutan. Mind saab alati telefoni teel kätte ja nii oli see ka sel korral.

Oleksin pidanud laupäeva õhtul paremini asjaolusid hindama ja saadud info üle kontrollima. Ma väga vabandan, et ma ei osanud nõnda talitada.

Kommentaarid
(Külastatud 852 korda, 1 külastust täna)