Soome peaminister andis teada, et reeglite rikkumise pärast ta tagasi astuda ei kavatse

Soome peaminister Sanna Marin andis teada, et see pole esimene kord, kui tal valitsuse telefoni kaasas polnud ja ametist tagasi astuda ta ei kavatse.

Marin ütles intervjuus MTV uudistele, et ta oli saanud riigisekretärilt info, et ei pea pärast koroonaga kokkupuudet karantiini jääma ja seetõttu pidutses ta öö läbi klubis ning ei näe põhjust ametist tagasi astumiseks.

Valitsuse turvateenistus oli saatnud küll ministritele info kontaktide vältimise vajaduse kohta, kuni pole tehtud koroonatesti, aga Marin ei saanud tema enda väitel seda infot kätte, kuna tal polnud telefoni kaasas.

Marin ütles, et ei võtnud teadlikult telefoni kaasa, kuna ei tahtnud, et sellega õhtu jooksul midagi juhtub. See on telefon, mida Marin kasutab välisriikide kolleegidega suhtlemiseks. Oma töös kasutab ta põhiliselt parlamendi telefoni.

Marin ütles, et ei kanna valitsuse telefoni alati kaasas. Samas peab see reeglite järgi olema ministritel alati kaasas. Marin ütles, et tavaliselt see on tal kaasas ja ta kasutab kahte telefoni, aga kui läheb peole, siis valitsuse telefoni kaasa ei võta.

MTV Uudiste andmetel on aga see suur viga, kui peaminister oma ametitelefoni kaasas ei kanna. See on telefon, mis peab olema alati läheduses, isegi magama minnes.

Tegemist on ka moraalse küsimusega. Koroona olukord halveneb Soomes kiiresti ja inimesi kutsutakse üles ettevaatlikkusele. Inimestelt oodatakse vastutustundlikku käitumist. Seetõttu paistab eriti halb, kui peaminister jätkab pärast kokkupuudet koroonaga baaris pidutsemist.

Marin ütles, et tagasi astuda ta ei kavatse ja kui teine koroonaproov on negatiivne, siis jätkab ta oma tööd peaministrina.

Kommentaarid
(Külastatud 2,290 korda, 1 külastust täna)