Soome minister hoiatab Omikroni eest: nakatumiste arv võib kahe- või kolmekordistuda, võimalik on piirikontrolli taastamine

Soome pere- ja põhiteenuste minister Krista Kiuru hoiatas täna neljapäeval, 16. detsembril koroona uue Omikroni variandi eest, mis võib nakatumiste arvu kahe- või kolmekordistada.

Praegu levib Omikron põhiliselt Helsingi ja Uusimaa piirkonnas. Kokku on Soomes kinnitatud 34 uue tüvega nakatumist. Asjatundjate väitel levib see variant nii kiiresti, et tõrjub kõik muud variandid kõrvale juba jõuludeks, vahendab Yle.

Helsingi ja Uusimaa piirkonnas on juba 28 protsenti viimaste päevade proovidest olnud arvatavalt Omikroni variant. See viitab, et uus variant levib väga kiiresti, ütles Helsingi ja Uusimaa ravipiirkonna HUS diagnostikajuht Lasse Lehtonen.

Kiuru ütles, et valitsuse sotsiaal- ja tervise valdkonna ministrid arutavad täna veel täiendavaid piiriületuse piiranguid. Piirikontrolli taastamine piiril oleks suur muutus, mida peab kaaluma.

Kiuru ütles, et kõigi Soome tulijate, kaasa arvatud soomlaste puhul soovitatakse nüüd testi tegemist olenemata sellest, kust nad tulevad. Kiuru väitel on tegemist soovitusega. Lisaks sellele soovitatakse end kodus testida pärast Soome tulekut.

Ministeri Kiuru varoittaa omikronin vyörymisestä Suomeen – katso tästä, miten virusmuunnos on levinnyt Suomessa

Eniten omikrontapauksia on todettu toistaiseksi Helsingin ja Uudenmaan alueella. Varsinais-Suomessa omikronmuunnoksen osuus tartunnoista on kymmenkertaistunut viime viikosta. – Parin viime päivän näytteistä 28 prosenttia on ollut S-geeninegatiivisia. Tämä viittaa omikronvarianttiin, eli kyllä sen potentiaalinen osuus lisääntyy hyvin nopeasti, kertoo HUSin diagnostiikkajohtaja Lasse Lehtonen. Kokosimme tähän juttuun tiedot siitä, miten omikronmuunnos leviää eri alueilla.

Kommentaarid
(Külastatud 864 korda, 1 külastust täna)