Soome kaitseväes karmistatakse uuesti koroonapiiranguid

Soome valitsus võttis 22. detsembril 2021 kasutusele nn hädapidurdusmehhanismi. Sellest tulenevalt karmistab ka kaitsevägi koroonapiiranguid ning piirangute kaotamise protsess kaitseväe üksustes peatatakse.

Koroonapiirangute osas naasevad kõik sõjaväelased enne novembri algust kehtinud korra juurde, mil kaitsevägi alustas piirangute kontrollitud ja järkjärgulist kaotamist. Piirangute taastamisega hoiab kaitsevägi kaitsevõimet ning tagab ajateenijate ja personali tervise ja ohutuse.

Ajateenijaid koolitavates vägedes jätkatakse väljaõpet ja tsükleid vastavalt koroonaperioodil omandatud kogemustele. Praeguse kohortmudeli kohaselt on ajateenijad jagatud kolme ossa, millest üks on puhkusel, sellele järgneb väljaõppe periood. Erinevate osade ajateenijad väeosa sees omavahel ei suhtle. Selline tsükliline korraldus võimaldab tagada nii väeosade valmisolekut ja väljaõppetingimusi kui ka operatiivvõime säilitamist.

Kaitsejõudude peastaap annab eraldi korraldusega teada, kui saab jätkata koroonapiirangute kaotamist.

Kommentaarid
(Külastatud 263 korda, 1 külastust täna)