Soome Jõuluvana kinnitab, et on vaktsineeritud ja kingid jõuavad kohale plaanipäraselt, olenemata koroonast ja piirangutest

Tänavuse, 2021. aasta jõulude eel kinnitavad Jõuluvana ja Jõuluproua, et kingituste jagamine kulgeb plaanipäraselt ning kohaletoimetamise marsruut hõlmab kõiki asukohti üle maailma, olenemata koroonaviiruse olukorrast.

Nagu kõik teavad, elab jõuluvana kaugel Soome põhjaosas Lapimaal. COVID-19 pandeemia ei hoidnud teda 2020. aastal tööst eemal ning 2021. aastal läbib ta koos põhjapõtradega taas oma marsruudi plaanipäraselt.

Spetsiaalselt läbiräägitud mitmepoolsete lepingute alusel vabastatakse jõuluvana ja tema põhjapõtrade veetav kelk reisipiirangutest, et tagada kingituste kohaletoimetamine.

Jõuluvana, Jõuluproua ja nende päkapikud ei ole tavaliselt haigustele vastuvõtlikud, kuid sellegipoolest on nad kõik täielikult vaktsineeritud. Kui COVID-19 vaktsiin sai kättesaadavaks, ütlesid nad vaktsineerimisele kohe jah. „Üldiselt tahan väga teistele meeldida,” ütles Jõuluvana Soome välisministeeriumile, „seega loomulikult järgin kõiki eeskirju ja soovitusi.”

Ta kuulab lapsi kogu maailmast, kas kohtub nendega isiklikult või loeb kirju, mida nad saadavad Soome Lapimaale, kus asuvad tema töökoda, postkontor ja kodu. Jõuluvana on tundlik laste murede suhtes ja näeb asju nende vaatenurgast.

„Oleme elanud sellel väga erakordsel ajal kaks aastat,” ütles ta hiljuti jõulupühade hooaja ametlikul avamisel Soome linnas Rovaniemis, mis asub Lapimaal polaarjoonel. „See on meie kõigi jaoks tõesti üsna pikk aeg, kuid kujutage ette, mis tunne see kuueaastase lapse jaoks võib olla – pandeemia on kestnud peaaegu kolmandiku tema elust.”

Ta jätkas: „Olen kuulnud murettekitavaid uudiseid laste ja noorte heaolu ja toimetuleku kohta kogu maailmas. Jõuluaegsete pidustuste lähenedes on aeg muuta need mured rohkeks heategevuseks. Mul on suur soov, tohutu soov, et me kõik pingutaksime, et need jõulud oleks lastele rõõmsad ja unustamatud. Kujutage ette, et loote neile nii maagilised jõulud, et ühel päeval jagavad nad neid toredaid mälestusi oma laste ja lastelastega.”

Kommentaarid
(Külastatud 200 korda, 1 külastust täna)