Soome hakkab väljastpoolt ELi tulijatelt nõudma negatiivset koroonatesti

Soome valitsus teeb neljapäeval, 16. detsembril otsuse uute piiriületuse piirangute kohta. Tervisekaitsemeetmeid tugevdatakse ja kehtivaid piiranguid välispiiril pikendatakse 16. jaanuarini 2022.

Praegu kehtiva otsuse kohaselt saab Soome siseneda tunnustatud vaktsiinikuuri tõendiga. Neljapäeval, 16. detsembril tehtava uue otsuse kohaselt nõutakse väljastpoolt EL-i ja Schengeni ala saabuvatelt reisijatelt lisaks vaktsineerimistõendile ka alla 48 tunni vanust COVID-19 testi negatiivset tulemust. Nõue jõustub 21. detsembril 2021.

Täpsemalt annavad asja kohta infot siseministeerium ning sotsiaal- ja terviseministeerium pärast otsuse tegemist. Sotsiaal- ja terviseministeerium ning piirkondlikud valitsusasutused juhendavad omavalitsusi tervisekaitsemeetmete osas. Tervisekaitsemeetmete eest piiripunktides, sadamates ja lennujaamades vastutavad omavalitsused. Välispiiril kontrollib testi tõendit piirivalve tervishoiuasutustega kokkulepitud viisil.

Piirivalve uuendab pärast valitsuse otsust piiriületuse juhendit raja.fi veebis. Juhendi tõlked avaldatakse esimesel võimalusel.

Kommentaarid
(Külastatud 783 korda, 1 külastust täna)