Selline on elu Norra koroonapõrgus: On tunne, nagu oleks tagasi alguses

Kulutulena leviv koroona Omikroni variant on toonud Norras tagasi karmid piirangud. Täna kolmapäeval, 15. detsembris kehtestatakse uued piirangud, mis mõjutavad inimeste elu järgnevatel nädalatel.

Oslos elav norrasoomlane Reetta räägib, et meeleolu pole praegu just eriti ülev. See võtab tuju ära, kui istud udusel hommikul kodukontoris ja vaatad aknast välja, vahendab Iltalehti.

Üks peamisi uus piiranguid on riiklik alkoholi müügi keeld. See on viinud selleni, et enamus söögikohti on suletud, kuna nende lahti hoidmine ei tasu end ära.

Lisaks kannatavad kultuuri- ja ürituste valdkonnad, kuna enamus jõulukontserte ja üritusi jäävad ära. Õpilaste olukord valmistab samuti muret. Nad on taas täielikult koduõppel.

Pealinnas Oslos algas aasta tagasi novembris ligi 7 kuud kestnud sotsiaalne isolatsioon, mil pea kõik oli keelatud ja suletud. Praegu on uusi piiranguid väga raske kehtestada, kuna vahepeal naasti juba normaalsusse. Nüüd ollakse justkui tagasi alguspunktis. See paneb mõtlema, kui kaua jaksatakse nõnda vastu pidada.

Loodetakse samas, et inimesed saavad aru olukorra tõsidusest ja järgivad piiranguid. Küll aga on Norraski olnud palju koondamisi ja ettevõtetel on rasked ajad. Valitsus on lubanud inimesi majanduslikult toetada.

Norral on naftafond, tänu millele riigis majanduslikke probleeme pole. Küll aga on raske inimlikus plaanis. Jõule saab lähedastega koos tähistada, aga peab järgima kogunemiste piiranguid. Mõned jõulutraditsioonid aga tuleb ära jätta. Näiteks jäävad ära terve suguvõsa ühised kokkusaamised.

Õnneks on võimalik väljas liikuda ja suusatada. Olukorras, kus jõulukontserdid ja üritused on ära jäetud, leiab meelelahutust telekast. Saab kaasa elada Norra talisportlaste edule. Paljud jälgivad võistlusi nüüd, kus peab kodus istuma.

Kommentaarid
(Külastatud 3,253 korda, 1 külastust täna)