Portugali arst ei soovita lapsi koroona vastu vaktsineerida ja räägib, kuidas tema vaktsineerimata lapsi diskrimineeritakse

Portugali intensiivravi lastearst dr Francisco Abecasis ei soovita lapsi koroona vastu vaktsineerida ja räägib, et vaktsineerimata lapsi diskrimineeritakse.

Telekanalile SIC intervjuud andes ütles arst, et tema enda vaktsineerimata üle 12-aastaseid lapsi diskrimineeritakse koolis iga päev, vahendab Portugal Resident.

Dr Abecasis rääkis ühtlasi sellest, miks vanemad võiks oodata oma 5-11-aastaste laste vaktsineermisega. Kui lastel pole kroonilisi haigusi, siis pole nende vaktsineerimisega kiiret.

Arst rääkis, et praegu pole vaktsiinide toime kohta veel põhjalikke uuringuid. Lisaks on vaktsiinid loodud koroonaviiruse tüve vastu, mis enam ei domineeri. Kui selgub, et vaktsiinid ei oma erilist mõju koroona Omikroni tüve vastu, ja see tüvi muutub domineerivaks väga kiiresti, siis pole vaktsineerimisel erilist mõtet, eriti arvestades asjaolu, et lapsed põevad koroonat väga kergelt.

Arst rääkis, et see on kõigest tema arvamus. Kui lapsevanemad leiavad, et lapsi on vaja vaktsineerida, siis tema selle vastu ei ole. Tema arvates on aga kindlam oodata, kuni kogutakse selles vanuses laste massilise vaktsineerimise tulemusi. See juhtub juba kuu või paari pärast.

Praegu aga tunnetab arst vaktsineerimisega seoses poliitilist survet. Kuigi poliitikud väidavad, et mingit survet laste vaktsineerimisele pole, siis tegelikkuses rakendatakse vaktsineerimata laste puhul karmimaid meetmeid kui seda on vaktsineeritud lastel. Toimub diskrimineerimine ja see on reaalsus laste puhul.

Arst rääkis, et tal on endal lapsed, kes pole vaktsineeritud ja tema poeg oli tund aega ühes klassiruumis vaktsineeritud õpetajaga, kes haigestus. Vaktsineerimata poeg on täiesti terve ja tema koroonatest oli negatiivne, aga ta pidi olema sellele vaatamata 10 päeva isolatsioonis – tema vaktsineeritud klassikaaslased aga said koolis edasi käia.

„Ta oli terve, ta tegi negatiivse testi, ta tegi mitmeid teste, aga ta suleti koduseinte vahele, kuna polnud vaktsineeritud. Kui see pole diskrimineerimine, siis ma ei tea, mis veel on,” rääkis arst.

Arst rääkis, et tema teine poeg peab enne iga korvpallimängu laskma teha testi, samas kui tema vaktsineeritud kaaslased ei pea – kuigi on teada, et vaktsiin ei hoia ära nakatumist.

Arsti väitel saavad vaktsineeritud, aga koroonapositiivsed käia koolis, aga vaktsineerimata õpilased, kes on teinud negatiivse testi, saadetakse koju. Selles pole mingit loogikat. See on arsti väitel inimeste allutamine – ja lapsi lastakse vaktsineerida mitte viiruse eest kaitsmiseks, vaid selleks, et hoida ära diskrimineerivat poliitikat, mis röövib lastelt vabaduse.

Dr Abecasis rõhutab, et ta pole vaktsineerimise vastu. Ta on ise kolme doosiga vaktsineeritud. Ta on lihtsalt kiirustamise vastu, et vaktsineerida täiesti terveid lapsi viiruse vastu, mis ei kujuta lastele erilist ohtu, ja mille mõju arenevale organismile on lõpuni läbi uurimata.

Arst rääkis, et viimase kahe aasta jooksul on Portugalis koroonaga intensiivravile sattunud vaid neli last ja neist vaid üks oli eelnevalt terve. Kõige raskem koroona tekitatav mõju lastele on multisüsteemne põletikuhaigus (sarnane Kawasaki tõvega), aga praegu pole teada, kas vaktsiinid aitavad seda haigust ära hoida. Kui see teave saabub, oleks see põhjus laste vaktsineerimiseks, aga kuni seda pole, siis on see teadmata. 5-11-aastaste laste hulgas on raske koroonahaigus väga haruldane, ütles arst kokkuvõtteks.

Samas levib praegu laste jaoks väga ohtlik RS-viirus, mille tagajärjel satub intensiivi väga palju lapsi ja neist osa on hingamisseadmete all raskes seisus. Aga keegi ei sulge sellepärast koole, ütles dr Abecasis.

Kommentaarid
(Külastatud 1,002 korda, 1 külastust täna)