Pieni laina tuo turvaa, kun arki yllättää

On hyvin tavallista, etteivät tulot ja menot ole jatkuvasti tasapainossa keskenään. Vaikka tulot olisivatkin säännölliset, eivät ne aina riitä kattamaan kaikkia yllättäviä menoja, eikä säästöjään halua tuhlata kerralla esimerkiksi huonekalujen hankintaan. Tällaisessa tilanteessa moni turvautuu mieluummin pieneen lainaan sen sijaan, että lainaisi rahaa vaikkapa sukulaiselta. Suomen Pankin mukaan syyskuun 2021 lopulla suomalaisilla oli yhteensä 16,6 miljardin euron arvosta kulutusluottoja ja muita lainoja yhteensä 18,1 miljardia euroa. 

Välttämättä pieneen lainaan turvautuminen ei tarkoita sitä, etteikö lainanhakijalla olisi lainkaan säästöjä. Itse asiassa lainan ottaminen mahdollistaa sen, että säästöt ovat tallessa pahan päivän varalle. Näin ollen pienellä luotolla voi maksaa huoletta esimerkiksi lomamatkan niin, ettei suuri kertameno tee lovea säästötilillä makaavaan summaan. 

Nykypäivänä lainan saa vaikka kotisohvalta käsin

Joitakin vuosia sitten sitten pienenkin lainan hakeminen oli työläs prosessi, joka edellytti käyntiä konttorissa, henkilöllisyyden todistamista ja papereiden täyttämistä. Lainan saapumista tilille sai odottaa päiväkausia ja korot olivat korkeita. Nykypäivänä lainantarjoajia on paljon, sillä pankkien rinnalla on useita muita rahoituslaitoksia, joilta voi hakea vakuudetonta pikalainaa. Internet on tehnyt lainantarjoajien toiminnasta läpinäkyvää, minkä ansiosta erilaiset huijariyritykset on helppo kiertää kaukaa, jos vain malttaa käyttää pienen hetken siihen, että tutustuu muiden asiakkaiden kokemuksiin kyseisestä yrityksestä. 

Nykyteknologia mahdollistaa sen, että pikalainan voi hakea vaivattomasti Internetissä. Kun vain pitää pankkitunnukset tai mobiilivarmenteen käden ulottuvilla, onnistuu lainan hakeminen vaikka kotisohvalta käsin. Lainaa myöntävän tahon fyysisellä sijainnilla ei siis ole enää tänä päivänä merkitystä. Asiakkaan luottokelpoisuus voidaan varmistaa muutamissa minuuteissa, eikä yhdenkään lomakkeen tulostaminen ole tarpeen. 

Lainantarjoajan valintaan kannattaa perehtyä

Kun valinnanvaraa ja informaatiota on paljon, on myös erehtymisen todennäköisyys suuri. Sen vuoksi on hyvä käyttää hetki aikaa ja tutustua lainantarjoajaan huolellisesti. Verkossa lainaa hakiessaan on hyvä varmistua myös siitä, että luotonmyöntäjä suhtautuu tietoturva-asioihin vakavasti. Luotettavalla toimijalla on käytössään kaksivaiheinen varmennus, eikä asiakkaalta kysellä luottamuksellisia tietoja esimerkiksi sähköpostilla tai puhelimessa. 

Myös sillä, minkä maalainen luotontarjoaja on kyseessä, voi olla suuri merkitys asioiden hoitamisen kannalta. Markkinoilla on useita ulkomaalaisia luotonmyöntäjiä, jotka kyllä saattavat noudattaa Suomen lakia, mutta jotka eivät tarjoa esimerkiksi suomenkielistä asiakaspalvelua. Myös lainaehdot on voitu kirjoittaa epäselvästi, toisesta kielestä kääntämällä, mikä vaikeuttaa asioiden hoitoa pulmatilanteissa. 

Lainaa saadakseen luottotietojen pitää olla kunnossa

Vaikka lähes jokainen suomalainen onkin joskus ottanut lainaa, eivät kaikki lainaa pysty saamaan. Tälläkin hetkellä melkein 400 000 suomalaisella on maksuhäiriömerkintä, joka voi muodostua esteeksi pienenkin lainan saamiselle. Mikäli on maksuhäiriömerkinnän menneisyydessä saanut, ei siis kannata turvautua lainaan ennen kuin se on poistunut. 

Lainaa hakiessaan onkin hyvä varmistua myös siitä, että pystyy maksamaan lainan takaisin luotonmyöntäjän määrittelemässä aikataulussa. Mikäli lainanmaksu viivästyy, myös lainan kulut ja korot nousevat nopeasti – ja pahimmassa tapauksessa pienikin laina voi horjuttaa talouden pitkäksi aikaa. 

Markkinoilla on onneksi myös vastuullisia luotonmyöntäjiä, jotka varmistuvat asiakkaan lainanmaksukyvystä, eivätkä koskaan myönnä esimerkiksi niin suurta lainaa, ettei asiakas selviäisi sen takaisinmaksusta. 

Blue Finance on vuonna 2011 perustettu täysin suomalainen rahoitusyhtiö. Blue Finance on toimintansa aikana palvellut jo yli 200 000 asiakasta kulutusluottotuotteillaan. Tarjoamme asiakkaillemme vakuudetonta pikalainaa kertalainan muodossa aina 900 euroon asti, ystävällisen asiakaspalvelun sekä oma.bluefinance-verkkopalvelun oman lainan hallinnointiin.

Blue Financen Arkilaina on pikalaina suomalaisen arkeen, akuuttiin tarpeeseen ja yllättäviin kuluihin. Lainaa voi hakea yksinkertaisella verkkohakemuksella 100 – 500 euroa kerrallaan. Lainoja voi olla useampi samanaikaisesti, mutta yhteensä kuitenkin enintään 900 euroa. Laina maksetaan takaisin neljän kuukauden aikana joustavasti maksuerissä. Lainan hakeminen on maksutonta ja se onnistuu mistä tahansa.

(Külastatud 190 korda, 1 külastust täna)