Pfizeri juht: Koroonavaktsiine peab võtma veel üsna mitme aasta vältel

Koroonavaktsiine peab võtma veel üsna mitme aasta vältel, ütles Ben Osborn, kes on ravimifirma Pfizer juht Ühendkuningriigis.

Osborn ütles, et praegu pole veel selge, kas vaktsiine tuleb võtta iga poole aasta või aasta järel. Tema sõnul on aga üsna kindel, et vaktsiine peab võtma, vahendab Daily Mail.

Osborn ütles, et praegu uuritakse põhjalikult koroona Omikroni varianti, et selle vastu vaktsiin välja töötada. Vahepeal on aga oluline, et inimesed jätkaksid olemasolevate vaktsiinide võtmist, et kõik saaksid kätte oma kolmandad doosid.

Osborni sõnul poole teada, kui palju aastaid peavad inimesed vaktsiine võtma, kuna pole teada, kuidas viirus areneb. Kindel on aga see, et vaktsiine tuleb võtta veel aastaid. Pole veel täpselt teada, kas vaktsineerida on vaja iga poole aasta järel, nagu see nüüd on toimunud, või aasta tagant, nagu see on gripi vaktsiinidega.

Möödunud nädalal ütles ka Pfizeri peadirektor dr Albert Bourla, et valitsused peavad valmistuma selleks, et vaktsiine tuleb võtta veel aastaid, et võidelda uute tüvedega ning taastada kaduvat immuunsust.

Pfizeri tänavune käive tuleb 71 miljardit eurot, mis on kaks korda kõrgem kui eelmisel, 2020. aastal.

Covid boosters will be needed for number of years, Pfizer boss claims

Pfizer boss in the UK, Ben Osborn, said boosters could be needed twice a year The US pharma giant has sold the UK over 100m Covid jabs, with more ordered Comments were made to mark the year anniversary of the first ever Covid jab Covid booster vaccines are likely going to be needed ‘for a number of years to come’, according to a senior Pfizer boss.

Kommentaarid
(Külastatud 510 korda, 1 külastust täna)