Ootamatu info: Lõuna-Aafrika Omikroni-laine polegi veel möödas, lisandus 19 000 registreerimata juhtu, isegi president haigestus

Lõuna-Aafrikast saabunud info koroona Omikroni tüvega nakatumiste arvu languse kohta osutus ennatlikuks. Nimelt lisandus eile pühapäeval, 12. detsembril varasemale veel 19 000 nakatumist, mida polnud varem registreeritud.

Kokku lisandus eile pühapäeval seega 37 875 uut nakatumist, mis on absoluutne rekord. Osa uusi nakatumisi olid jäänud registreerimata „IT-vea” tõttu.

Lõuna-Aafrikas on olukord koroonaga väga hull, haigestus isegi president Cyril Ramaphosa, kes on kahe doosiga vaktsineeritud, vahendab Daily Mail.

69-aastase presidendi Ramaphosa haigusnähud on väidetavalt leebed, aga ta viidi siiski haiglasse kontrolli. Presidenti testiti eile pärast seda, kui ta tundis end kehvasti. Käesoleval nädalal asendab haigestunud presidenti asepresident David Mabuza.

Uus info on seadnud kahtluse alla Lõuna-Aafrika terviseametnike varasemad väited selle kohta, et koroona on riigis taandumas. Samas on haiglapatsientide arv püsinud madal, mida seostatakse haiguse läbipõdemisel saadud loomuliku immuunsusega, kuna vaktsineeritus on riigis väga madal. Lõuna-Aafrikas on enamus koroonaga haiglasse sattunud inimestest vaktsineeritud.

Kommentaarid
(Külastatud 501 korda, 1 külastust täna)