Omikron halvas lennuliikluse – ligi 2000 lendu jäi ära

Koroona Omikroni tüvi halvas eilsel jõululaupäeval 24. detsembril lennuliikluse, kui üle maailma jäeti ära ligi 2000 lendu.

Lennuliiklust häirivad lisaks kehtestatud piiriületuse piirangutele, testidele ja koroonapssile veel töötajate massilised haigestumised. Suure hulga lende jätsid ära USA lennufirmad Delta ja United Airlines ning Saksa lennufirma Lufthansa, vahendab Reuters.

Kokku jäi jõululaupäeval ära ligi 2000 lendu, neist USA-s enam kui 400. See tähendab probleeme paljudele reisijatele.

Reisijate arv on samas USA-s taastunud koroona-eelsele tasemele. Kolmapäeval, 22. detsembris lendas USA-s enam kui 2 miljonit reisijat.

Nüüd aga pärsib lendamist Omikroni variant. Paljud lennufirmade töötajad on kas haiged või karantiinis. Euroopa riikides pärsib lendamist reisijate vähesus, seda eriti Saksamaal, Austrias, Šveitsis ja Belgias. Reisijate arv on vaid pool varasemast.

Kommentaarid
(Külastatud 543 korda, 1 külastust täna)