Neli Soome haiglaõde selgitavad, miks nad pole lasknud end vaktsineerida

Soiome parlamendis on menetluses meedikute sundvaktsineerimist võimaldav seadusemuudatus. Tegemist on nakkushaiguste seaduse ajutise muudatusega, mis võimaldab kohustada meedikuid laskma end vaktsineerida koroona vastu. Suure tõenäosusega läheb see seadusemuudatus läbi.

Parlamendi juures oli täna teisipäeval, 28. detsembril meelt avaldamas sadakond inimest, kes pole nõus meedikute sundvaktsineerimisega. MTV uudised intervjueeris nelja meeleavaldusel osalenud haiglaõde.

Meie arvates peaks toetama seda, et kellelgi poleks kohustust midagi võtta ja et oleks õigus oma kehale. Seetõttu oleme siin kõigimeedikute eest väljas, ütles Jenni.

Ei oska midagi muud ette võtta kui tulla siia meelt avaldama, rääkis Salla.

Kõigi nelja haiglaõe arvates pole praegu veel piisavalt infot koroonavaktsiinide kahjulike kõrvaltoimete kohta. See on põhjus, miks ei taheta lasta end vaktsineerida.

Salla ütles, et algul kaalus vaktsineerimist päris tõsiselt. Siis aga viis uuringute puudumine selleni, et ta otsustas oodata ja vaadata, millised on kahjulikud kõrvaltoimed. Ta märgib, et temale poleks vaktsiinist midagi kasu, ainult võivad olla need kahjulikud kõrvaltoimed. Ta on noor ja terve. Ja kui vaktsiin ei hoia ära nakatumist, siis pole mingit mõtet seda võtta.

Kui parlament seadusemuudatuse heaks kiidab, siis jõustub see kuu aja pärast. See tähendab, et intervjueeritud meedikud jäävad ilma tööta.

Salla ütles, et jääb siis koju ja vaatab, kas saab midagi teha ilma koroonapassita. Tema osakonnas on 13 töötaja seast lahkumas 4. Ta ei tea veel, kas tema töökoht jääb alles. Ta soovib palju edu kõigile, kes töötamist jätkavad.

Alina räägib, et jääb samuti koju ja siis hakkab otsima uut tööd või alustab õpingutega. Midagi muud pole teha.

Koos Alinaga meeleavaldusel osalenud Katja ütles, et ei tea, mida teeb, kui hakatakse vaktsineerimist nõudma. Töökoha kaotus paneb aga mõtlema. Hirm on olemas, et pole enam sellist tööd, mida saaks teha.

Katja räägib, et lähedased on imestanud, miks ta pole lasknud end vaktsineerida. Ta pole hakanud seda pikemalt põhjendama, kuna see on tema enda otsus.

Kommentaarid
(Külastatud 2,235 korda, 1 külastust täna)