Massöör vägistas Soomes 17-aastase kliendi, pandi vangi

Ettevõtjast mees pandi Soomes mitmeks aastaks vangi selle eest, et ta oli vägistanud 17-aastase kliendi. Ida-Uusimaa kohus mõistis mehele eelmise aasta lõpus ühe aasta ja 9 kuu pikkuse reaalse vanglakaristuse. Lisaks peab mees maksma kannatanule 5000 eurot hüvitist.

Vägistamise ohver oli teo toimepanemise ajal mehe massaažiklient, 17-aastane tüdruk, vahendab Ilta-Sanomat.

Kuriteo pandi toime 2018. aasta oktoobris ühe Kesk-Soome treeningsaali juures asuvas asuvas massaažiruumis. Mees oli firma osanik ja võttis kliente vastu samades ruumides.

Kohtu otsusest selgub, et 17-aastane tüdruk oli tutvunud mehega treeningsaalis käies. Ta oli käinud massaažis üks kord varem.

Esimesel korral läks kõik nii nagu pidi, aga teisel korral viisid sündmused kuriteoni.

Klient oli lamanud massaažilaual aluspükste väel kõhuli. Kannatanu väitel oli massöör öelnud poole tunni pärast, et masseerib tuharaid ning võtnud aluspüksid jalast. Pärast seda oli mees masseerinud kannatanu intiimpiirkonda, katsunud teda ja sundinud kannatanut tegema suuseksi.

Kannatanu väitel läks ta juhtunu ajal täiesti lukku. Ta ei suutnud vastu seista ega midagi öelda hirmu tõttu. Kannatanu hinnangul kestis kõik ligi pool tundi.

Kui tüdruk oli pannud riidesse ja sättis lahkuma, küsis mees: „Kas on häbi?”. Kannatanu oli selle küsimuse peale hämmingus, kuna tema polnud milleski süüdi.

Alaealine kannatanu tundis end halvasti pärast juhtunut. Ta oli rääkinud sellest oma lähedastele, läks arsti juurde ja tegi kuriteoteate.

Kohus leidis, et teo tagajärjel tekkisid tüdrukul pikaajalised psüühilised vaevused. Asi tuli kannatanule täieliku üllatusena olukorras, kus ta oli alasti ja allutatud positsioonis.

Mees end vägistamises süüdi ei tunnistanud. Tema väitel oli kõik kulgenud tavapäraselt ja mingit seksuaalset suhet polnud. Massööri väitel poleks selline asi saanud üldse toimudagi, kuna kõrvalasuva treeningsaali kliendid oleks seda märganud.

Mees väitis, et massaažiruumi uks on paokil ja treeningsaali kliendid said käia seal vett võtmas. Tunnistajate väitel aga polnud see võimalik, sest massaaži ajal pandi vastuvõtulauale vastav silt. Tunnistajate väitel oli uks massaaži ajal suletud.

Kohus ledis, et kannatanu rääkis asjast üksikasjalikult ja arusaadavalt nii eeluurimise kui kohtumenetluse ajal. Kannatanu väiteid kinnitasid tunnistajad. Massööri jutt aga oli vastuolus tunnistajate ütluste ja muude tõenditega.

Süüdimõistetu on ettevõtjast pereisa, kel varasemad karistused puuduvad. Kohtu hinnangul oleks varasemate karistuste puudumine tähendanud tingimisi vangistust. Et aga mees oli kasutanud alaealist ära alandavas olukorras, rikkudes kannatanu seksuaalset enesemääramisõigust, pidas kohus vajalikuks määrata reaalne vangistus.

Mees kaebas kohtu otsuse edasi ringkonnakohtusse, aga ringkonnakohus jättis varasema otsuse muutmata. Ringkonnakohus arvestas ühe tunnistaja ütlustega, kes oli sama mehega sattunud sarnasesse olukorda.

Kohus salastas antud asjaga seotud dokumendid 60 aastaks. Treeningsaali ettevõte tegutseb jätkuvalt ja mees on seal endiselt osanik.

Kommentaarid
(Külastatud 989 korda, 1 külastust täna)