Lapimaal on hulgaliselt koroonakoldeid, seda nii kohalike elanike kui turistide hulgas

Lapimaale oodatakse jõulude ajaks 150 000 turisti. Inaris tuvastatakse igapäevaselt uusi nakkuskoldeid nii kohalike elanike kui turistide hulgas. Palju lastega peresid on määratud karantiini jõulude ajaks.

Täna pühapäeval lisandus Inari vallas 8 uut nakatumist, millest viis on turistidel ja kolm kohalikel soomlastel. Sarnane on olnud olukord viimastel päevadel, vahendab MTV.

Praegu on Lapimaal palju briti turiste, kellel on tuvastatud koroonaga nakatumised. Mõned juhtumid on olnud ka ameerika turistidel.

Jõulude ajaks oodatakse ligi 150 000 turisti ja see paneb kohalikke meedikuid muretsema. Koos turistide arvuga kasvab ka nakatumiste arv, mis omakorda koormab kohalikku tervishoiusüsteemi, aga ka majutusasutusi.

Loodeti, et jõulud mööduvad koroona koha pealt rahulikult, aga nii ei läinud. Lisaks tervishoiule koormab koroona majutusasutusi, kuna koroonapositiivsetele tuleb leida eraldi majutuskohad. Omavalitsus teeb koostööd turismiettevõtetega, et leida välismaalastele karantiini ajaks eraldi majutuskohad.

Seni on kõik õnnestunud ja haiged pole olnud vaja paigutada koolidesse või mujale.

Inaris on suunatud karantiini palju lastega peresid ja seda terveks jõulude ajaks. See tuleneb mitmetest nakkuskolletest piirkonnas. Meedikutel tuleb endal pisar silma, kui peavad inimesi jõulude ajaks karantiini määrama.

Kokku on nakatumisi viimase kolme nädala ajal piirkonnas üle 70 ja karantiini on määratud ligi 200 inimest. See on Inari valla kohta küllalt suur arv.

Valdav enamus nakatumistest on tuvastatud vaktsineerimata inimestel, vaid üksikud nakatumised on olnud vaktsineeritutel. Praegu tullakse haigetega toime, vajadusel saadetakse patsiendid Rovaniemi haiglasse.

Kommentaarid
(Külastatud 475 korda, 1 külastust täna)