Kuusi upeaa trendiä ylellisiin kylpyhuoneisiin

Ylellisen kylpyhuoneen loihtimiseksi hyvänä lähtökohtana voidaan pitää minimalistista, skandinaavista tyyliä, jota monet ylelliset kylpyhuoneet ympäri maailmaa edustavat. Mitä ylellisyyteen tulee, liittyy siihen monia etuja.

Yksi suurimmista virheistä, joihin monet sortuvat pyrkimyksessään tehdä kylpyhuoneesta tai mistä tahansa muusta huoneesta ylellisen, on lisätä siihen liikaa kaikkea. Meillä Pohjoismaissa on jo pitkään osattu luoda ylellisyyttä, joka ei mene liian “överiksi”. Ylellisyys piilee puun laadussa, selkeissä linjoissa ja tyylikkäässä toiminnallisuudessa.

2 – Panostaminen tuntumaan

Tuntoaisti on jatkuvasti noussut yhä keskeisemmäksi käsitteeksi sisustustrendeissä. Tuntoaistista puhuttaessa viitataan kaikkeen sellaiseen, mikä voidaan havaita tai tuntea kosketuksen avulla ja joka on erityisen ‘kosketeltavaa’. Kaikki tietävät, miten miellyttävää on tuntea jotain mukavantuntuista, olipa se sitten jotain pehmeää tai muuten pinnaltaan miellyttävää materiaalia.

Erityisesti materiaalit ovat avainasemassa silloin kun kyse on tuntumasta. Sen lisäksi että hyvät materiaalit eivät näyttävät hyvältä hyvältä ja ovat kestävämpiä, ne myös tuntuvat paremmilta. Laadukas puu, erilaiset kankaat ja jopa hyvät laatat voivat todella vaikuttaa myönteisesti huoneen tuntumaan.

3 – Näkymät

Usein mietitään sitä, miltä koti näyttää, mutta huomio kiinnittyy harvemmin kylpyhuoneeseen. Kylpyhuoneen halutaan mieluiten olevan suojattu ja yksityinen tila, joten monet päätyvät peittämään kaikki näkymät mahdollisesta ikkunasta. Tämä on ymmärrettävää, mutta se on toisaalta myös menetetty tilaisuus, sillä näkymät ja yksityisyys eivät välttämättä ole toistensa vastakohtia.

Jos kylpyhuoneesi sijaitsee muualla kuin pohjakerroksessa, kuten kerrostaloasunnossa tai omakotitalon yläkerrassa, on syytä ensinnäkin pohtia, kuinka paljon sinne voi oikeasti nähdä sisään. Ehkä vain ikkunan alaosa kaipaa huurretta. Jos kylpyamme on olohuoneessa, voi jonkinlainen verho mahdollisesti tulla kyseeseen, jotta voit vaihdella tarvittaessa näkymän ja yksityisyyden välillä.

4 – Linjalattiakaivot ja designritilät

Myös lattiakaivo on yksityiskohta, johon kiinnitetään paljon huomiota ylellisissä kylpyhuoneissa. Klassista neliönmuotoista lattiakaivoa pidetään usein hieman tylsänä, ja sen lisäksi onkin olemassa monia rohkeampia vaihtoehtoja, jotka voivat nostaa kylpyhuoneesi aivan uudelle tasolle.

Yleisin näistä vaihtoehdoista on luultavasti linjalattiakaivo. Nimensä mukaisesti kyseessä on pitkänmallinenlattiakaivo, joka voi sijaita missä tahansa kohtaa lattiassa, mutta yleensä se kulkee seinää pitkin. Tästä syntyy upea ja hieman hotellinomainen vaikutelma. Jos haluat jotain pientä ekstraa, voit valita designritilätyypin, jolloin myös itse ritilä erottuu klassisesta ritilästä.

5 – Vintage- ja kierrätysesineet

Vintage-esineistä ja kierrätyslöydöistä on tullut suuri osa kodin sisustusta. Siinä missä aiemmin erityisesti käytettyjä esineitä pidettiin ylellisyyden vastakohtana, ovat ne nykyään välttämättömyys, jos haluaa ylellisyyttä. Ylellisyydessä on kyse myös viehätyksestä ja historiasta, joita uusista huonekaluista yleensä puuttuu.

Vintagetoreilta voi käydä etsimässä monenlaisia kylpyhuoneeseen sopivia esineitä. Kaunis peili on näistä kenties ilmeisin. Vanhat peilit voivat olla äärettömän upeita, ja joskus niiden myötä voi jopa säästää rahaa. Mukava pöytä tai pieni hylly lukemista varten WC-istuimen vieressä ovat niin ikään mukavia lisäyksiä.

6 – Ylelliset yksityiskohdat

Jos haluat ylellisen kylpyhuoneen, on tärkeää miettiä myös pienimpiä yksityiskohtia. Ylellinen sisustus voi mennä nopeasti pilalle kun sen täyttää tavaroilla, jotka eivät tunnu ylellisiltä. Kiinnitä siis huomiota kaikkiin yksityiskohtiin ja pieniinkin asioihin.

Esimerkkinä tästä voidaan mainita vaikkapa käsipyyhkeet. Jos olet panostanut ylelliseen kylpyhuoneeseen, ei vanhoja ja kuluneita pyyhkeitä silloin kannata jättää lojumaan ympäriinsä. Myös muovia on yleensä hyvä välttää mahdollisuuksien mukaan. Esimerkiksi bambuhammasharjat ja puinen hiusharja näyttävät ja tuntuvat paljon ylellisemmiltä, ja ne muodostavat melko suuren osan kokonaisvaikutelmaa.

(Külastatud 172 korda, 1 külastust täna)