KUUM: Ülikõrge vaktsineeritusega Taani on kerkinud koroona tasemelt maailma tippu

Põhjamaadest kõrgeima vaktsineeritusega Taani on kerkinud lühikese ajaga koroona tasemelt maailma tippu. Taani on maailmas nakatumiste tasemelt kolmandal kohal.

Taanist eespool on veel vaid San Marino ja Andorra. Seejuures nende riikide tase langeb, aga Taani oma tõuseb kiiresti, selgub New York Timesi ülevaatest.

Taanis on viimase nädalaga tuvastatud 100 000 elaniku kohta keskmiselt 148 nakatumist päevas. Võrdluseks, Eesti tase oli tipus 134. Praegu on Eesti tase 41, Soome oma 32 ja Rootsi oma 30.

Mis veelgi murettekitavam, Taanis nakatuvad koroonaga põhiliselt vaktsineeritud inimesed. Taani numbrite järgi on koroona uue tüve Omikroniga nakatunutest 79,0 protsenti vaktsineeritud kahe doosiga ja 9,0 protsenti 3 doosiga. 2,3 protsenti nakatunutest on vaktsineeritud ühe doosiga ja 9,6 protsenti on vaktsineerimata.

Ehk siis: nagu on selgunud ka Lõuna-Aafrikast ja Ühendkuningriigist saabunud infost, ründab Omikron kummalisel kombel põhiliselt vaktsineeritud inimesi. Sellest kirjutab Telegraph. See on ka Taani koroonaplahvatuse põhjus – seal on väga kõrge vaktsineerituse tase.

Omikroni puhul on ohus eelkõige kõrge vaktsineeriutusega riigid. Taanis on vaktsineeritus 77 protsenti, Soomes 74 ja Eestis 61 protsenti. Rootsis on vaktsineeritus Põhjamaade hulgas madalaim – 71 protsenti ja koroona olukord on Põhjamaade parim.

Kommentaarid
(Külastatud 3,296 korda, 1 külastust täna)