KUUM: Suur koroonaplahvatus Norras ja Taanis

Kõrge vaktsineerituse tasemega Norras ja Taanis on koroona olukord kontrolli alt väljunud. Nakatumiste arv purustab seal pandeemia aja rekordeid ning haiglapatsientide ja koroonasurmade arv kasvab väga kiiresti.

Rahvaarvult Soomega sarnanevas Norras lisandus eile neljapäeval, 9. detsembril 5355 uut nakatumist. Kolmapäeval lisandus 5259 juhtu. Võrdluseks, Soomes on nakatumiste tase vaid 1800 ringis.

Norra varasema tasemega võrreldes on praegused numbrid erakordselt kõrged. Enne praegust lainet oli Norras kõrgeim tase augustis, mil tuvastati päevaga 1785 juhtu. Aasta tagasi oli Norras kümme korda vähem, ligi 500 juhtu päevas, selgub Worldometeri ülevaatest.

Norras on vaktsineerituse tase 72 protsenti, see on sama tase võrreldes Soomega. Võrdluseks, Eestis on see vaid 60 protsenti, aga Eesti nakatumiste tase on kaks korda madalam kui Norras.

Taanis on samuti praegune tase rekordiliselt kõrge. Taanis on vaktsineeritus Põhjamaade kõrgeimaid – 77 protsenti, aga eile neljapäeval lisandus ligi 7000 uut juhtu. See on kaks korda kõrgem tase kui aasta tagasi, mil vaktsiine veel polnud.

Norra ja Taani nii suurt koroonaplahvatust ei osata millegagi seletada. See võib olla Omikroni variant, aga samas on selle variandi juhtude arv veel väike.

Kommentaarid
(Külastatud 1,413 korda, 1 külastust täna)