KUUM: Soomes on tuvastatud esimene Omikroni juhtum, isik on kahe doosiga vaktsineeritud ja käis Rootsis

Soomes tuvastati esimene nakatumine koroona uue ja arvatavalt ohtliku Omkroni tüvega. Nakatumised on ka teistel samas seltskonnas olnud inimestel, aga nende puhul pole proove veel täpsemalt analüüsitud.

Seltskond saabus Rootsist. Nakatunud isik oli Rootsis kohtunud inimestega, kes olid tulnud mujalt maailmast, vahendab Yle.

Omikroniga nakatunud isik on vaktsineeritud kahe doosiga ja elab Helsingis. Haigusnähud on leebed, mis tähendab, et haiglaravi pole vaja. Lisaks pere liikmetele rohkem nakkusega kokku puutunud isikuid ei ole, edastas Helsingi ja Uusimaa ravipiirkond HUS.

Kohalikud ametivõimud jälitavad nüüd kontakte Edela-Soome, Helsingi ja Uusimaa ning Põhja-Savo ravipiirkonnas. Sama reisiseltskonna kahel liikmel on tuvastatud koroona, aga nende proove pole täpsemalt analüüsitud.

Edela-Soomes kahtlustatakse samuti kahel Rootsist saabunud isikul Omikroniga nakatumist.

Suomessa todettu ensimmäinen omikronmuunnoksen aiheuttama tartunta – HUSin Ruotsalainen: “Jäljitys tärkeää, että pystymme hidastamaan leviämistä”

Ensimmäinen omikronvariantin aiheuttama tartunta todettiin Ruotsista palanneessa seurueessa. Tartunnan saanut henkilö asuu Helsingissä. Suomessa yhdellä ihmisellä on todettu koronaviruksen omikronvirusmuunnoksen aiheuttama tartunta, kertoo Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL. Myös muilla samaan seurueeseen kuuluvilla on jo todettu koronatartuntoja. Heidän tartuntojaan ei ole vielä varmistettu variantin aiheuttamiksi. Seurue on palannut Ruotsista.

Kommentaarid
(Külastatud 996 korda, 1 külastust täna)