KUUM: Soome valitsus uuendas piiriületuse tervisekontrolli juhiseid: kõigil tulijatel soovitatakse teha koroonatest

Sotsiaal- ja terviseministeerium saatis täna neljapäeval, 16. detsembril 2021 omavalitsustele ja omavalitsusliitudele, Ahvenamaa maakonnale, piirkondlikele valitsusasutustele ning terviseametile uued juhised, milles täpsustatakse piiriületuse tervisekontrolli tegemist soovitusega kõigil tulijatel teha eelnevalt test ja uus test pärast Soome saabumist, samuti ohtlikest riikidest saabujate tervisekontrolli.

Kõigile Soome saabujatele on soovitatav

  • eeltest 48 kuni tundi enne Soome saabumist
  • uus test pärast Soome saabumist

Juhend piirkondlikele valitsusasutustele Omikroni riskiriikidest saabujate osas

Lisaks kõigile reisijatele mõeldud soovitustele soovitab sotsiaal- ja terviseministeerium piirkondlikel valitsusasutustel teha otsuse kohustusliku tervisekontrolli kohta vastavalt nakkushaiguste seaduse §-le 16 riskipiirkondadest saabuvatele isikutele, kellel puudub eelnev testitõend.

Terviseameti hinnangul on koroonaviiruse Omikroni variandi leviku riskiriigis Lõuna-Aafrika Vabariik, Botswana, Eswatini (Svaasimaa), Suurbritannia, Lesotho, Namiibia, Nigeeria, Norra, Taani ja Zimbabwe.

Kommentaarid
(Külastatud 1,757 korda, 1 külastust täna)