KUUM: Soome peaminister rikkus valitsuse juhist, mis anti välja 26. novembril

Soome peaminister Sanna Marin rikkus pärast koroona nakkusega kokkupuudet baaris hommikuni pidutsedes valitsuse enda antud juhist, mis anti välja 26. novembril.

Valitsuse 26. novembri juhise kohaselt peavad valitsuse liikmed vältima kontakte niipea, kui nad saavad teada kokkupuutest koroona nakkusega, vahendab Iltalehti.

Valitsuse kantseleist öeldi, et see puudutab valitsuse töötajaid ja ministeeriume. Ministrite kohta eraldi juhist pole, nende osas tehakse otsus juhtumi põhiselt.

Valitsuse kantselei info kohaselt ei tähenda juhtumi põhine otsustamine seda, et reeglid oleksid ministrite osas leebemad.

Peaminister Marin sai nakkusega kokkupuutest teada laupäeva õhtul kella 19.30 ajal. Sellele vaatamata jätkas ta baarides pidutsemist.

Valitsuse kantselei pealik on peaminister Sanna Marin. Kantselei tegevust juhib Marini valitsemisajaks määratud riigisekretär Henrik Haapajärvi. Marin ütles, et tugines oma otsuses Haapajärvilt saadud infole.

See tähendab, et valitsuse kantselei kõrgeim juhtkond arutas asja omavahel, aga kumbki polnud kursis valitsuse kantselei poolt välja antud juhistega. Seda vaatamata sellele, et juhised olid välja antud nädal aega varem ja vaid pool tundi pärast telefonikõnet saatis valitsuse kantselei välja teate vajaduse kohta vältida kontakte.

Pääministeri Marin rikkoi valtioneuvoston koronaohjeistusta – annettu 26. marraskuuta

Pääministeri Marin on rikkonut valtioneuvoston laatimaa omaa toimintaohjeistusta lähtiessään viettämään baari-iltaa saatuaan tiedon korona-altistumisestaan. Valtioneuvoston toimintaohje koronavirusepidemiaan liittyvistä toimenpiteistä on ristiriidassa pääministeri Sanna Marinin (sd) toiminnan kanssa. Valtioneuvoston kanslian 26. marraskuuta 2021 päivittämästä toimintaohjeesta käy ilmi, että ministerien tulisi välttää kontakteja heti, kun he ovat saaneet tiedon altistumisesta.

Kommentaarid
(Külastatud 640 korda, 1 külastust täna)