KUUM: Omikron võis saada alguse mõnelt loomalt ja üle maailma laiali levida maailma kliimakonverentsilt Glasgow’s

Maailmast tuleb üha enam teateid selle kohta, et koroona uus tüvi Omikton levis ulatuslikult juba oktoobris. Seda võis aidata levitada maailma kliimakonverents Šotimaal Glasgow’s.

Šotimaal on tuvastatud 9 nakatumist inimestel, kes pole välismaal käinud. Nakkuse allikaid üritatakse kindlaks teha ja see võis olla maailma kliimakonverents Glasgow’s. Konverentsile tulid kokku palju inimesed üle terve maailma.

Nagu kirjutab Washington Post, on üks võimalus see, et uus tüvi on juba levinud pikka aega, aga seda pole seni tuvastatud. Omikronis on võrreldes varasema koroonaga ligi 50 mutatsiooni ja see pole arvatavasti välja arenenud Delta mutatsioonist.

Mutatsioonidest ligi 30 on ogavalgus, mis mõjutavad viiruse nakatumisvõimet ja seda, kuidas vaktsiinid mõjuvad. Ühe teooria järgi on Omikron levinud pikka aega, aga seda varjatult.

Teine võimalus on, et see tüvi arenes ühe vaktsineerimata koroonapatsiendi sees. Haigus kestis pikka aega ja selle jooksul viirus muteerus. Üks võimalus on, et patsient sai viirusevastaseid ravimeid, mis võisid muteerumisele kaasa aidata.

Kolmas võimalus on see, et Omikroniga nakatas inimesi mõni loom. See variant võib olla tõenäoline, kuna Omikronis on selliseid muutusi, mida pole varem inimestel avastatud. Koroona puhul on olnud tavaline, et see kandub inimestelt üle loomadele ja siis tagasi.

Koroona muteerub nagu teised viirused, aga Omikroni puhul on toimunud suurem hüpe, mis lubab arvata, et tegemist võib olla mõnelt loomalt tagasi inimesele kandunud tüvega.

Kommentaarid
(Külastatud 807 korda, 1 külastust täna)