KUUM: Omikron ründas Fääri saartel kolm korda vaktsineeritud meedikuid, haigestusid peaaegu kõik

Taanis Fääri saartel ründas koroona Omikroni variant kolme doosiga vaktsineeritud meedikuid. Eraüritusel osales 33 kolme doosiga vaktsineeritud meedikut ja neist 21 nakatusid, kellest omakorda kõigil esinesid haigusnähud.

Värske uuringu kohaselt omab uue koroonaviiruse SARS-CoV-2 Omikroni variant erakordset võimekust vaktsiinide kaitsest läbi murda.

Meedikud olid seejuures kõik eelnevalt testitud ja kõigil olid testid negatiivsed. Meedikud olid vaktsineeritud kolmanda doosiga kaks kuud tagasi. Sellele vaatamata esinesid kõigil nakatunutel koroona haigusnähud nagu palavik, lihas- ja liigesevalu ning väsimus.

Uuring näitab, et ka kolme doosiga vaktsineerimine ei kaitse enam koroona eest.

Kommentaarid
(Külastatud 887 korda, 1 külastust täna)