KUUM: Norras on koroonaplahvatus, tulevad karmid piirangud

Norras on hakanud kiiresti kasvama koroonaga nakatumiste arv, mistõttu kehtestatakse pühade ajaks karmid piirangud.

Uued karmid piirangud on seotud plahvatuslikult kasvanud uute nakatumiste arvu ja hirmuga Omikroni variandi leviku ees, ütles peaminister Jonas Gahr Støre.

Peaminister ütles, et oli lootus, et koroona oht on möödas ja jõulusid saab rahulikult veeta. Nüüd on aga Norra läinud nakatumiste arvu poolest mööda isegi Eestist, kus vaktsineeritus on palju madalam.

Uued piirangud näiteks piiravad kodudes lubatud külaliste arvu. Koju saab kutsuda kõige enam 10 inimest. Jõulude ja aastavahetuse ajal saab koju kutsuda 20 inimest, aga nad poeavad hoidma teineteisest meetri kaugusele, vahendab VG.

Baarides ja söögikohtades tuleb alkoholi müük lõpetada kell 24. Kõiki lähikontakte soovitatakse vältida. Kõigiga, kes pole oma leibkonnast, tuleb hoida meeter vahet. Distantsi hoidmise nõue ei puuduta lapsi.

Kõigil, kel võimalus, tuleks minna kaugtööle. Uued piirangud jõustuvad neljapäeval, 9. detsembril.

Viimastel nädalatel on Norras koroonaga nakatumiste arv plahvatuslikult kasvanud. Esmaspäeval lisandus 4125 uut nakatumist.

Kommentaarid
(Külastatud 5,551 korda, 1 külastust täna)