KUUM: Kõrge vaktsineeritusega Taanis rekordiline nakatumiste ja koroona haiglapatsientide tase

Taanis, kus on kõrge vaktsineerituse tase, on ühtlasi rekordiline nakatumiste ja koroona haiglapatsientide tase.

Taanis registreeriti eile kolmapäeval, 30. detsembril 23 228 uut koroonaviirusega nakatumist. Tegemist on pandeemia aja rekordiga. Võrdluseks, aasta tagasi samal ajal enne vaktsineerimisi oli Taanis päevas ligi 3000 uut nakatumist.

Taanis lisandus eile haiglasse 173 uut koroonapatsienti, mis on viimase aasta kõrgeim tase. Kokku on Taanis koroonaga haiglas 675 patsienti, kellest 77 on intensiivis ja 55 hingamisaparaadi all, vahendab CPH Post.

Taanis suri ööpäevaga 16 inimest.

Taanis on Omikron muutunud domineerivaks tüveks, see moodustab 76 protsenti kõikidest nakatumistest.

Taanis on 78-protsendiline vaktsineeritus. Sellele vaatamata on Taani nakatumiste poolest maailma tipus. Põhjamaade kõrgeim vaktsineeritus on 79 protsendiga Islandil ja ka seal on nakatumiste tase maailma tipus.

Kommentaarid
(Külastatud 736 korda, 1 külastust täna)