KUUM: Kõigilt Soome tulijatelt nõutakse homsest koroonatõendit või testi

Alates homsest, 4. detsembrist 2021 nõutakse kõigilt Soome saabuvatelt reisijatelt koroonatõendit või selle puudumisel suunatakse reisijad koroonaviiruse testile. Ühtlasi tunnistab valitsuse määrus kehtetuks erandid COVID-19 tõendi esitamise või COVID-19 testis osalemise kohustusest.

Valitsuse varasema määruse kehtetuks tunnistamine põhineb terviseameti avaldusel, mille järgi pole koroona uue Omikroni variandi tõttu praegu riike ega territooriume, mis vabastab reisijad sisenemisel terviseohutuse meetmetest nakkushaiguste seaduse § 16c lõike 2 alusel.

Valitsuse määruse kehtetuks tunnistamisega tagatakse elanikkonna tervise kaitse viiruse Omicroni tüvest tuleneva ohu eest, tõhustades terviseohutuse meetmeid piiriületuses.

Määrus jõustub 4. detsembril 2021.

Kommentaarid
(Külastatud 2,748 korda, 1 külastust täna)