KUUM: Briti valitsus kogunes kriisikoosolekule, kuna meedikud haigestuvad massiliselt ja haiglapatsientide arv kasvab plahvatuslikult

Briti peaminister Boris Johnson oli sunnitud kokku kutsuma kriisikoosoleku, kuna meedikute hulgas kahekordistus haigestumine ja haiglapatsientide arv kasvab samal ajal plahvatuslikult.

Jõulude ajal haigestusid kokku 28 000 meedikut, mis on rekordiline number ja kaks korda enam kui paar nädalat tagasi. Haiglasse sattunud koroonapatsientide arv on kerkinud aasta alguse rekordilise tasemeni, vahendab Daily Mail.

Asjatundjate väitel halveneb olukord veel lähima paari nädala jooksul. Patsiente on nii palju, et haiglad ei jõua neid enam vastu võtta.

Briti valitsus keeldus piirangute kehtestamisest jõulude ja uue aasta vahel, aga nüüd tundub, et seda peab siiski tegema. Päevane nakatumiste arv on 200 000 ringis ning pandeemia aja kõrgeimal tasemel.

Inglismaal on haiglates 11 000 koroonapatsienti, mis on kõrgeim tase alates veebruarist. Londonis on igapäevane haiglapatsientide arvu kasv ületanud 400, mis oli seatud piiriks piirangute kehtestamisel.

Terviseamet soovitab valitsusel kehtestada kohe karmid piirangud, et hullemat ära hoida. Samal ajal pannakse töösse eraldi koroonahaiglaid, et patsientide tulva teenindada.

Inglismaal on massiliselt haigestunud meedikud. Jõulude ajal puudus töölt 68 082 meedikut ja kolmandik neist ehk 24 632 puudusid töölt koroonasse haigestumise tõttu. Veel paar nädalat tagasi oli koroona tõttu puudunud meedikute arv 12 240.

Kommentaarid
(Külastatud 757 korda, 1 külastust täna)