KURIOOSUM: Euroopa kõrgeima vaktsineerituse tasemega Portugal läks nakatumiste arvult Eestist mööda

Euroopa kõrgeim vaktsineeritusega Portugalis kasvab väga kiiresti koroonaga nakatumiste arv. Samuti kasvab seal haiglapatsientide ja koroonasurmade arv.

Portugal on läinud nakatumiste arvult Eestist mööda. Portugalis oli viimase nädala jooksul keskmiselt 37 nakatumist päevas 100 000 elaniku kohta, Eesti tase on 34, selgub New York Timesi ülevaatest.

Seejuures Eesti tase langeb kiiresti, aga Portugali oma tõuseb. Eestis on vaktsineeritus vaid 60 protsenti, Portugalis 88 protsenti elanikest.

Võrdluseks, Soome vastav nakatumiste tase on 25 ja see on samuti tõusuteel. Soomes on vaktsineeritus 73 protsenti.

Eesti on Portugali piirangud on võrreldavad: mõlemas riigis on siseruumides kohustuslik näomaskide kandmine ja söögikohtades küsitakse koroonapassi. Portugalis on piirangud isegi karmimad, sest kehtestatud on piirikontroll, kõigilt tulijatelt küsitakse koroonapassi ning kõiki tulijaid testitakse. Sellele vaatamata nakatumiste arv kasvab Portugalis kiiresti. See tähendab, et massiliselt nakatuvad vaktsineeritud inimesed, sest Portugalis on praktiliselt kõik täiskasvanud vaktsineeritud.

Portugali praegune tase üle 5000 juhtumi päevas on võrreldav eelmise aasta sama ajaga, mil inimesi polnud veel vaktsineeritud. Seejuures olid aasta tagasi Portugalis palju leebemad piirangud kui praegu. Tõsi, koroonasurmade tase on praegu Portugalis kolm korda madalam kui aasta tagasi. Seegi võib veel muutuda, sest tavaliselt hakkab surmade arv kasvama mõni aeg pärast nakatumiste kasvu.

Portugalis on nakatumiste arvu kiire kasv toonud kaasa paanika, massiliselt jäetakse ära aastavahetuse üritusi. USA on kandnud Portugali kõrge koroona ohuga riikide hulka, kuhu reisimine pole soovitav, vahendab Portugal News.

Kommentaarid
(Külastatud 7,341 korda, 1 külastust täna)