Koroonapatsiendid ummistasid Helsingis erakorralise meditsiini

Koroonapatsiendid ummistasid jõulude ajal Helsingis erakorralise meditsiini osakonnad. Nüüd soovitatakse inimestel püsida koroonaga kodus.

Inimestel soovitatakse püsida kodus, kuna kardetakse, et koroona võib levima hakata erakorralise meditsiini osakondades, kuhu inimesed on kogunenud. Eriti suur oli tung 26. detsembril Helsingis Jorvi haiglas ja Espoos Peijase haiglas, vahendab Helsingin Sanomat.

Haigla töötajad kurdavad, et koormus on meeletult suur. Terviseameti ja ka ravipiirkondade veebis on juhised, kuidas koroonat kodus ravida.

Paljudes omavalitsustes on kasutusel nõuandetelefon, kuhu peaks helistama, enne kui minna haiglasse. Erakorralise meditsiini numbrid pole koroonainfo numbrid, ka need võivad saada üle koormatud, kui neile liiga palju helistada.

Ummikud tekivad viiruse väga kiirest levimisest. Jõululaupäeval 24. detsembril Helsingi ja Uusimaa ravipiirkonnas HUS tehtud ligi 8000 testist olid positiivsed 21 protsenti. Vaid kolm päeva varem oli vastav number 10 protsendi ringis. Huslabi võimekus on teha päevas 12 000 testi.

Soomes karmistuvad koroonapiirangud veelgi 28. detsembril. Arvatakse, et neist piisab, et ei peaks riigis eriolukorda välja kuulutama. Kui olukord haiglates veelgi pingestub, siis jäetakse ära plaanilised lõikused.

Kommentaarid
(Külastatud 790 korda, 1 külastust täna)