Kole: kõrge vaktsineeritusega Taanis ja Islandil lausa kosmiline koroonaplahvatus

Vaktsineerituse poolest maailma tipus olevates riikides Taanis ja Islandil on puhkenud pandeemia aja suurim koroonaplahvatus, mis on viinud need riigid nakatumiste poolest maailma tippu.

Taanis registreeriti eile esmaspäeval, 27. detsembril 16 164 uut nakatumist ja Islandil 672. Võrdluseks, aasta tagasi samal ajal enne vaktsineerimisi oli Taanis nakatumiste tase 2180 ja Islandil 40.

Nii Taanis kui islandil purunevad praegu pandeemia aja koroonarekordid. Nakatumiste arv on vaatamata kehtestatud karmidele piirangutele kosmilistes kõrgustes. Samas on Taanis vaktsineerituse tase 78 protsenti ja Islandil 79 protsenti.

Taanit ja Islandit aga edestab nakatumiste arvult Malta, kus vaktsineeritus on veel kõrgem – 87 protsenti. Maltal on viimastel päevadel registreeritud ligi 1000 nakatumist päevas, samas kui aasta tagasi enne vaktsineerimisi oli nakatumiste tase vaid 100 ringis.

Koroonaplahvatused kõrge vaktsineeritusega riikides võivad tulla sellest, et koroona uus Omikroni variant ründab põhiliselt vaktsineeritud inimesi. Lõuna-Aafrikas, kust Omikron alguse sai haigestusid põhiliselt vaktsineeritud inimesed. Lõuna-Aafrikas suurt koroonaplahvatust ei toimunud, kuna vaktsineeritus on seal väga madal, vaid 25 protsenti. Paljud inimesed on Lõuna-Aafrikas saanud loomuliku immuunsuse koroona põdemisest ja koroonat põdenud taluvad Omikroni väidetavalt paremini.

Kommentaarid
(Külastatud 906 korda, 1 külastust täna)