Karm väljavaade: Soomes püsib elektriautode soosing madal

Soomes püsib suhtumine elektriautodesse jätkuvalt madal, kõige kõrgem oli see 2018. aastal.

Soome autode veebimüüja Beely andmetel pole elektriauto enamikule tarbijatest veel realistlik alternatiiv. Kuigi elektriautosid kutsutakse linnainimeste autodeks ja kesklinna elanikud suhtuvadki elektriautodesse kõige pooldavamalt, pole elektriautod võitnud veel ka linnainimeste südameid, vahendab MTV.

Kesklinna elanikest ligi 60 protsenti väidab, et elektriauto pole nende jaoks alternatiiv. Ei nüüd ega ka tulevikus.

Äärelinnade elanikest 61 protsenti leiab, et elektriauto pole alternatiiv ja linnalähedaste omavalitsuste elanike hulgas on see protsenti 71. Maapiirkondade elanikest tervelt 75 protsenti jätaks elektriautod poodidesse.

Beely andmetel näitab küsitlus, et mingist elektriautode buumist ei saa veel juttugi olla. Beely kaudu on müügis 1700 autot, neist 40 on elektriautod ja ligi 100 laetavat hübriidi. Bensiiniautosid on müügis enam kui 1000 ja diiselautosid 250.

Kokkuvõttes leiab ligi kolmandik ehk 36 protsenti soomlastest, et elektriauto võiks olla tulevikus alternatiiv. Suhtumine elektriautodesse oli Soomes kõige positiivsem 2018. aastal. Siis leidis 39 protsenti soomlastest, et neil võiks olla tulevikus elektriauto. Aastatel 2019 ja 2020 langes see protsenti 30 peale. Käesoleval aastal on see uuesti tõusnud.

Andmed põhinevad uuringufirma ValueClinic oktoobris ja novembris läbi viidud uuringul, milles osales 1464 soomlast.

Kommentaarid
(Külastatud 700 korda, 1 külastust täna)