Jahmatav uuring: Pfizeri vaktsiin annab Omikroni vastu NELIKÜMMEND korda vähem antikehasid

Pfizeri koroonavaktsiin annab uue Omikroni tüve vastu 40 korda vähem antikehasid kui koroona varasemate tüvede vastu, selgub värskest uuringust.

See tähendab, et Pfizeri koroonavaktsiin on Omikroni tüve vastu märkimisväärselt vähem tõhus. Aafrika tervise teadusinstituudi AHRI värske uuringu andmetel on Pfizeri vaktsiini saanutel 40 korda vähem antikehasid Omikroni vastu kui koroona varasemate variantide puhul, vahendab Daily Mail.

Praegu pole siiski veel täpselt selge, kui ohtlik on Omikron vaktsineeritud inimestele. Uus tüvi on tuvastatud juba 19 USA osariigis ja enam kui 50 riigis üle maailma. Kardetakse, et see on koroona kõige kiirema levikuga tüvi.

AHRI võttis proovid 12 inimeselt, kes olid koroona vastu vaktsineeritud Pfizeri vaktsiiniga. Keegi neist polnud saanud veel kolmandat vaktsiinidoosi. Teadlased analüüsisid võetud proove ja otsisid sealt antikehasid Omikroni variandi vastu.

Kuigi Pfizeri vaktsiin on efektiivne koroona varasemate tüvede, isegi Delta tüve vastu, annab see oluliselt vähem antikehasid Omikroni tüve vastu.

Omikronil on võrreldes varasemate tüvedega üle 50 mutatsiooni, neist üle 30 ogavalgus, mille abil viirus organismi tungib. Lõuna-Aafrika ametnike väitel suudab uus tüvi nakatada isegi neid, kes on koroona varem läbi põdenud.

Vaktsiinifirmad on alustanud kiiresti uue tüve vastu vaktsiini välja töötamist.

Kommentaarid
(Külastatud 1,226 korda, 1 külastust täna)