Jahmatav kiri: Tallinna-Helsingi liinil on müüdud alusetult testipileteid

Sotsiaalmeedias levib jahmatav kiri selle kohta, kuidas Tallink on alusetult küsinud inimestelt raha testi tegemise jaoks.

Kiri on järgmine:

Lugu, kuidas Tallink Grupp alates 12.07.21 on lüpsnud oma reisijatelt sadu tuhandeid eurosid lisaraha välja. Tegemist on teadliku tegevusega teenimaks väga lihtsalt suure marginaaliga lisaraha. Nimelt sōitsin esimest korda Tallink Megastariga suunal Tallinn-Helsingi 07.11.21.

Pilet oli mul juba varem internetis makstud ja läksin check-ini piletit saama. Teenindaja küsis, kas teil on olemas covid pass vōi testipilet. Ma vastasin, mis testipilet, mul ei ole sellist asja vaja, et test tehakse Soomes tasuta sadamas nagunii. Teenindaja vastus, eks te ise teate, aga laeva te ei saa.

Nii oligi vahetult ennem laeva sisenemist olid ees kolm meest, kes kontrollisid kōigi inimeste COVID passe, kui neid ei olnud, siis laeva ei lastud ja kästi ostma minna testipiletit.

Laeva ei lastud kümneid ja kümneid inimesi, kes sunniti jooksuga minema ostma testipileteid. Testipileti hind oli 39 eurot. Ning laevas olles oli juba vabatahtlik testima minek. Test ise oli tavaline kiirtest.

Mehed, kes laeva inimesi ei lasknud, ostutusid laeva turvameeskonnaks.

Kirjutasin koheselt sellisest tegevusest ka Tallinki kliendinfo meilile, kust mingit vastust mitme nädala jooksul ei tulnud.

Tollel reisil nägin laeval mitmeid vanu tuttavaid ning küsisin, mis siin toimub selle testimisega. Kōik vastasid, et see toimub juba suvest saati, et kui sa testipiletit ei osta, siis sind laeva ei lasta, kui jalgsi oled, aga kui autoga tuled, siis kontrollijaid ees pole ja saad laeva.

Täpselt nii oligi – edaspidi tulin autoga, kuigi ka siis check-inis üritasid teenindajad sulle testipiletit pähe määrida ja väitsid et muidu laeva ei saa.

Loo küünilisem pool peitub selles, et hetkel on kiirtestiga ja PCR testiga keelatud käia kinos, teatris, kohvikus, spas jne jne.

Tallink aga müüb seda testi 39-eurose hinnaga. Testi tegelik väärtus maaletoojalt ostes on 3-5 eurot.
Tallink reklaamib oma sellist tegevust kui koostööd Terviseametiga oma kodulehel. Minu päringule Terviseametile, kas Tallinkile on antud sellised ōigused, jättis Terviseamet sisuliselt vastamata ja süüdistas mind ennast, et ma ei tea Tallinki reegleid!

Peale mitut minupoolset kurjemat kirja Tallinki tegevuse kohta Terviseametile, sain ma läbi Terviseameti jutule Tallinki kommunikatsioonijuhi Age Vanajuurega. Ta nōudis mult broneeringu numbrit ja reisi toimumise kuupäeva.

Vastus temalt tuli selline, et oi jah, on toimunud suur inimlik eksitus, et ma saadaks oma konto nr ja nad maksavad mulle minu raha tagasi.

See vōrdub olukorraga, kus varas varastab poest kaupa ja jääb oma teoga vahele ning siis ütleb ma panen selle kauba riiulile tagasi ning unustame juhtunu ära.

Ühelegi minu küsimusele Tallink ei vastanud, mida sisuliselt oma kirjades küsisin.

Oma ühes vastuses tōi Age Vanajuur välja, et testimine nende laevas on sellepärast, et reisijad, kes liiguvad edasi kohe Soomest kolmandatesse riikidesse, saavad testida ja saavad sertifikaadi. Test tehakse kiirtestiga!!! Ning Tallink teab ülimalt hästi, et julgelt üle 90 protsenti reisijatest on pendelrändajad, kes käivad Soome vahet tööl.

Tallinki jaoks on tegemist rahaveskiga, kus küüniliselt kasutatakse ära hetkelist olukorda ning inimestelt on petetud sundi kasutades ja vale ettekujutust luues välja sadu tuhandeid eurosid.

Inimestel on õigus oma raha tagasi saada, kes on ostnud selle testipileti peale 12.07.21. Piisab sellest, kui arvel on näha, et see ost on sooritatud. Inimesed pöördugu Tarbjakaitsesse ja nad saavad oma raha tagasi.

Kommentaarid
(Külastatud 11,292 korda, 1 külastust täna)