Itaalia meedia: noorpaar suleti Helsingi-Vantaa lennujaamas koroona tõttu WC-sse

Itaalia noorpaar, kel tuvastati Helsingi-Vantaa lennujaamas koroona suleti muude ruumide puudumise tõttu tundideks WC-sse.

Asjast kirjutab Itaalia väljaanne Frontpage. Itaalia ema Patrizia Maria räägib, kuidas tema 23-aastane poeg Fabio suleti koos 20-aastase pruudi Valentinaga mitmeks tunniks lennujaama WC-sse pärast seda, kui neil tuvastati koroona.

Ema väitel polnud noortel muud kaasas kui üks veepudel. Neile ei pakutud süüa ega juua ja nad olid teadmatuses, mis edasi saab. Neil ei lubatud ka Itaaliasse tagasi lennata.

Uudis on pälvinud Itaalias palju tähelepanu. Fabio ja Valentina lendasid Soome Lapimaale 20. detsembril. See oli poja jaoks kingitus kooli lõpetamise puhul terve suguvõsa poolt. Nad olid broneerinud reisi juba mitmeid kuid tagasi.

Tagasilend Itaaliasse pidi olema 27. detsembril kell 7.30 hommikul. Nad saabusid lennujaama varakult ja nad pandi isolatsiooni kell 4 hommikul. Patrizia väitel olid nad lukustatud lennujaama WC-sse.

Ema Patrizia võttis ühendust Itaalia saatkonnaga Soomes ja sealt soovitati järgida Soome seadusi. Küsimuse peale, kust said noored koroona vastas ema, et reisile minnes olid nad terved ja nad võisid nakatuda Soome reisi ajal.

Ema väitel olid noorte koroonatestid Soome minnes negatiivsed. Soomes pakuti hotellis toitu rootsi lauast ning paljudel polnud maske.

Soome lennujaamade haldamisega tegelevast firmast Finavia öeldi, et lennujaamas on eraldi ruumid, kus on võimalik ajutiselt koroonapositiivseid inimesi isoleerida. Tegemist on sanitaarruumidega, kus reisijatel on võimalik kasutada tualetti. Selliste ruumide eesmärk on välistada reisijate liikumine lennujaamas.

Finavia andmetel saab neist ruumidest lahkuda ja kedagi ei hoita mitmeid tunde luku taga. Ruumid on eristatud sirmiga.

Vantaa linnavalitsuse info kohaselt pakuti nakatunud itaallastele isolatsiooniks ruume, kus nad said oodata edasist infot. Ruumid pole linnavalitsuse info kohaselt suletud. Linnavalitsuse väitel ei takistatud itaallastel ruumidest lahkumist.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Fanpage.it (@fanpage.it)

Kommentaarid
(Külastatud 1,315 korda, 1 külastust täna)