Hea uudis: kes on koroonat põdenud, need on Omikroni eest küllalt hästi kaitstud

Need, kes on koroonahaigust põdenud viimase poole aasta jooksul, on Omikroni eest küllalt hästi kaitstud, ütles Briti juhtiv epidemioloog, professor Tim Spector.

Lõuna-Aafrikast pärit andmed näitavad, et Omikron nakatab kergesti ka neid, kes on koroonat varem põdenud. Samas näitab värske Briti uuring, et koroona läbipõdemisel saadud immuunsus raske haigestumise vastu püsib vähemalt pool aastat, vahendab Daily Mail.

Spector ütles olemasolevale infole tuginedes, et need, kes on hiljuti koroonat põdenud, peaks olema Omikroni eest küllalt hästi kaitstud.

Professor Spector ei maininud vaktsineeritud inimesi, aga praegusele infole tuginedes pakuvad vaktsiinid Omikroni vastu ainult 30 protsendi ulatuses kaitset.

Professor Spector ütles, et neil, kes on koroonat põdenud, avaldub Omikroniga nakatumine nagu kerge külmetushaigus, kus esinevad peavalu, kurguvalu, nohu, iiveldus ning aevastused. Omikroni puhul ei esine enam palavikku, köha ega lõhnataju kadumist.

Professor Spector ütles, et Londonis on kõik uued nakatumised arvatavalt Omikron ning kõik need, kel on külmetushaiguse nähud, põevad koroonat.

Praegu pole veel teaduslikku tõestust selle kohta, et loomulik immuunsus pakub paremat kaitset Omikroni vastu kui vaktsiinid, kuigi väidetakse, et vaktsiinide kaitse Omikroni vastu on väga madal, samas kui loomulik immuunsus annab Omikroni vastu küllalt hea kaitse.

Kommentaarid
(Külastatud 984 korda, 1 külastust täna)