VIDEO: Suur meeleavaldus Prahas vaktsineerimata inimeste luku taha paneku vastu

Tšehhis ja Slovakkias, kus purunevad pandeemia aja nakatumiste rekordid, tahetakse nüüd vaktsineerimata inimesed luku taha panna.

Prahas ja Bratislavas kogunesid eile kolmapäeval, 17. novembril tänavatele tuhanded inimesed, et ühelt poolt tähistada 1989. aasta sametrevolutsiooni, teiselt poolt aga avaldada meelt uute piirangute vastu.

Meeleavaldajad ei järginud distantsi hoidmise ega näomaski kandmise nõudeid. Politsei Prahas ei sekkunud. Bratislavas said vigastada kaks politseinikku, vahendab AP.

Tšehhis lisandus eile 22 479 uut nakatumist, mis on uus rekord. Senine rekord oli 7. jaanuaril ja ligi 5000 võrra madalam. Tšehhi terviseminister Adam Vojtech ütles, et valitsus kehtestab täna neljapäeval uued piirangud.

Tšehhi uued piirangud tähendavad, et vaktsineerimata inimesed ei pääse enam avalikesse kohtadesse, söögikohtadesse ja hotellidesse pelgalt koroonatesti alusel. Liikuma pääsevad ainult need, kes on vaktsineeritud või koroonahaiguse läbi põdenud. Uued piirangud hakkavad kehtima esmaspäeval, 22. novembril.

Uute piirangute eesmärk on panna vaktsineerimata inimesed end vaktsineerima, ütles Vojtech. Erandiks on teismelised vanuses 12-18, meedikud ja haiglate ning hooldekodude külastajad.

Minister Vojtech soovitas ühtlasi ettevõtetes jätta ära jõulupeod ning saata töötajad kodutööle, kus võimalik.

Slovakkias lisandus 8342 uut nakatumist, mis on samuti rekord. Slovakkia valitsus kavandab samuti vaktsineerimata inimestele uusi piiranguid. Slovakkia peaminister Eduard Heger ütles, et valitsus arutab ettepanekut, mille kohaselt keelatakse vaktsineerimata inimestele kolmeks nädalaks kaubanduskeskuste, vähemtähtsate poodide, spordisaalide, ujulate, hotellide ja avalike ürituste külastused.

Tšehhis on praegu vaktsineerituse tase 58 ja Slovakkias 43 protsenti. Võrdluseks, Soomes on see 72 ja Eestis 59 protsenti.

Kommentaarid
(Külastatud 417 korda, 1 külastust täna)