Uuring: pärast vaktsineerimist hakkavad koroona antikehad rinnapiimas vähenema, aga pärast haiguse läbipõdemist antikehade hulk ajas suureneb

Antikehade hulk rinnapiimas hakkab pärast vaktsineerimist vähenema 90 päeva pärast teist doosi, aga pärast haiguse läbipõdemist püsib antikehade hulk kolme kuu pärast sama või lausa suureneb, selgub värskest, USA-s läbi viidud uuringust.

Uuringu peamine tulemus on see, et pärast vaktsineerimist kaovad koroona antikehad kiiremini rinnapiimast kui pärast haiguse läbipõdemist, vahendab Daily Mail.

Uuringu viisid läbi New Yorgis asuva Rochesteri meditsiini ja hambaravi ülikooli teadlased. Uuringust selgus, et kahe doosiga vaktsineeritud imetavatel emadel hakkas koroona antikehade hulk rinnapiimas langema 90 päeva pärast teist vaktsiinidoosi. Samas emadel, kes olid haiguse läbi põdenud, jäi antikehade hulk rinnapiimas 90 päeva pärast samaks või isegi kasvas.

Uuringu autorid rõhutavad rinnaga toitmise olulisust, et anda lastele edasi kaitse. Uuring avaldati teadusajakirjas JAMA Pediatrics ja selles vaadeldi 47 ema, kes olid haiguse läbi põdenud ning 30 ema, kes olid saanud kaks doosi kas Pfizer-BioNTech’i või Moderna vaktsiini.

Teadlased võrdlesid uuringus osalenud naiste rinnapiimas kahte sorti antikehi: IgA and IgG.

Kommentaarid
(Külastatud 298 korda, 1 külastust täna)