Tallinnas kadunuks jäänud Soome ärimees leiti üles Šveitsist

Mõni aeg tagasi oli juttu sellest, et Tallinnas jäi kadunuks soomlasest ärimees Perttu Nousiainen. Üles leiti vaid tema kummipaat.

Nüüd aga leidsid Helsingin Sanomate ajakirjanikud mehe üles ühest Šveitsi Alpide kõrvalisest suusakuurordist.

Tegemist on Verbieri suusakeskusega. 42-aastane Nousiainein on endine Soome keskerakonna noortejuht ja tudengite odavate üürikorteritega tegeleva ettevõtte Nuorisosäätiö juhatuse esimees. Nousiainen on kahtlustatav rasketes majanduskuritegudes. Keskkriminaalpolitsei saab varsti valmis materjali Nuorisosäätiö hämarast kinnisvaraärist Tallinnas.

Nousiainein on olnud viimased poolteist aastat kadunud. Viimati nähti teda 2020. aasta märtsikuus Tallinnas. Ühe Tallinna hotelli valvekaamerasse jäi hetk, kus Nousiainein istus rendiautosse Ford Fiesta ja lahkus sellega teadmata suunas.

Pärast seda räägiti, et Piritalt leiti Nousiaineinile kuulunud kummipaat. Rendiauto leiti mahajäetuna Tallinna ligidalt maapiirkonnast

Polnud teada isegi see, kas mees on elus või surnud. Kõlakaid oli palju, aga fakte vähe. Mees oli kuulutatud kadunuks ja politsei otsis teda.

Saabunud vihjete põhjal leiti mees üles Šveitsi lõunapoolsest Valaisi kantonist Verbierist. Jäljed viisid baari Lumi, mida peavad kaks soomlast.

Verbier pole mingi tavaline koht Šveitsis, sest levinumad automargid on seal Porsche ja Range Rover. Suusatajaid pole veel näha, sest hooaeg on alles algamas.

Fotograaf tegi tänaval pilte ja hiljem neid läbi vaadates märkas, et tänaval kõndis Nousiaineini välimusega mees, kes oma nägu käega varjas. Mees astus sisse baari Lumi, kuigi see oli veel ametlikult kinni.

Baari Lumi omanikud on soome mehed Mikko Henttonen ja Mikko Launo, kes on samuti seotud Nuorisosäätiöga. Launo on üks neist, kelle suhtes esitati eelmisel nädalal süüdistus. Süüdistus puudutab aastaid 2014-2016, mil Soome riigi toega ettevõte Nuorisosäätiö ostis firmalt LRG Group üle 50 korteri. Enne seda oli firma hädas korterite müügiga ja oleks saanud suure kahju. Politsei kahtlustab, et Nuorisosäätiö maksis korterite eest firmale turuhinnast kõrgemat hinda.

Soome ajakirjanikud said teada, et Nousiaineini välimusega mees esineb nime all Tommy Koski. Sellise nimega meest aga kusagil sotsiaalmeedias ega internetis pole.

Alles rahvusvahelistest registritest selgus, et 45-aastane Tommy Koski on eri ettevõtete omanik Soomes, Suurbritannias ja Eestis. Ta elab Tallinnas. Tommy Koski kasutab ka nime Tommy Stark, milline nimi on internetis tuntud. Stark on avaldanud internetis pildi oma koroonapassist.

Stark on maininud sotsiaalmeedias ka Nousiaineinit. Nimelt ta kurjustas, et ajakirjanikud polnud rääkinud temaga, kuigi tema teab asjadest kõige paremini. Tommy Koski, alias Tommy Stark tunneb seega Nousiaineinit. Kas nad on kõik üks ja seesama isik? Piltidel on nad igatahes väga sarnased.

Ajakirjanikud helistasid Starkile ja mees rääkis telefonis, et tunneb väga hästi Nousiaineinit. Nad olid koos ostnud kummipaadi, mis Tallinnast leiti.

Lõpuks said ajakirjanikud Koski-Starki baarist Laumi kätte. Nad astusid juurde ja küsisid, kas oled Perttu Nousiainen. Mees vastas, et on Tommy Koski. Kui aga ajakirjanikud ütlesid, et Koski pidi olema hoopis Tallinnas, siis läks mees endast välja. Ta küsis, kas olete Tallinnast, ja seda omapärase eesti aktsendiga. Hääles oli aga tunda tugevat savo intonatsiooni. Nousiainen on pärit Kuopiost.

Ajakirjanikud ütlesid, et pole Tallinnast, vaid Helsingin Sanomatest. Selle peale ütles mees, et on Tommy Koski ja et üks tema vanematest on soomlane ja teine eestlane. Küsimusele, kas mehel on ette näidata mõni isikut tõendav dokument, vastas mees, et ei ole. Kas tal on koroonapass? Ei ole.

Selle jutu peale hakkas mees nihelema ja otsima väljapääsu baarist. Talle ei meeldinud esitatud küsimused. Mehel õnnestus ajakirjanike eest kaduda läbi ühe varuväljapääsu.

Pärast aga võttis Nousiainen ajakirjanikega ise telefoni teel ühendust ja tunnistas, et baaris Lumi oli tema ning lubas peagi kogu loo ära rääkida.

Talousrikokset | Perttu Nousiainen kadotti Nuorisosäätiön miljoonat, katosi mystisesti, ja lopulta hänen epäiltiin kuolleen – HS löysi poliisia piileskelevän karkurin autiosta hiihtokeskuksesta Sveitsistä

Nuorisosäätiön entinen johtaja Perttu Nousiainen katosi puolitoista vuotta sitten. Häntä syytetään raskaista talousrikoksista. HS löysi Nousiaisen autiosta hiihtokeskuksesta Sveitsin Alpeilta.

Kommentaarid
(Külastatud 1,081 korda, 1 külastust täna)