Suri Soome moefirma Marimekko pikaaegne omanik

Suri Soome moefirma Marimekko pikaaegne omanik Kirsti Paakkanen (92). Ta aitas 1990ndate algul firma uuesti üles ehitada.

Paakkanen ostis Marimekko 1991. aastal ja asus ettevõtet ise juhtima. Enne seda juhtis ta naiste reklaamifirmat Womena. Ta müüs Womena 1989. aastal ja ostis omale maja Nizzas. Lisaks oli tal maja Espoos ja suvila Saarijärvis.

Paakkaneni juhtimisel kujunes Marimekkost kohaliku rõivatööstuse lipulaev, vahendab Iltalehti.

Paakkanen sündis väikses majakeses Saarijärvis ja ta tuli 16-aastaselt vaese maatüdrukuna Helsingisse õnne otsima. Ülikooli ta sisse ei saanud, aga sai tööd reklaamifirmas Mainos Kunnas, kuna oli nõus töötama ilma palgata.

Paakkanen oli ka abielus, aga lapsi koos mehe Jorma Paakkaneniga ta ei saanud ning taotles lahutust. Ta tahtis anda mehele võimaluse lapsi saada. Jorma Paakkanen oli pärast seda kaks korda abielus, sai 5 last ja suri 92-aastaselt aastal 2019. Pärast lahutust sai Kirstist karjäärinaine.

Paakkanen müüs Marimekko 2008. aastal ja siirdus siis pensionile.

Kommentaarid
(Külastatud 827 korda, 1 külastust täna)