Suomen parhaat matkakohteet – nauti kotimaan matkailusta

Kotimaassa matkaaminen on aina hyvä vaihtoehto. Sillä ei ole väliä, onko talvi vai kesä ja millainen budjetti sinulla on. Suomesta löytyy mahtavia matkakohteita niin läheltä kuin kaukaa ja tekemistä riittää: olit sitten ulkoilmaihminen tai rakastit kahviloissa ja ravintoloissa herkuttelua, kotimaassamme on mahtavia vaihtoehtoja.

Tässä artikkelissa katsomme joitakin parhaista Suomen matkakohteista.

Matkusta ympäri Suomea ja nauti kotimaan antimista

Suomessa matkustaminen on helppoa, sillä autolla, junalla ja bussilla pääsee niin lähelle kuin kauas. Vieläkin kauemmas lähdettäessä Finnair kuljettaa sinut vaikka Helsingistä Lappiin. Alle olemme listanneet joitakin parhaista matkakohteista Suomessa. Lähde kotimaan matkalle niin talvella, keväällä, kesällä kuin syksylläkin.

Iso-Melkutin

Kirkasvetinen Iso Melkutin -järvi on upea matkakohde heille, jotka arvostavat Suomen kaunista luontoa. Se on niin kirkas, että se vetää jopa vertoja Lapin erämaajärville. Järven lähistöllä Tervakoskella on tietysti Puuhamaa, jonne lapset suuntaavat mielellään. Tervakoskelta löytyy myös kahvila Tallicafe.

Fiskarsin ruukkialue, Raasepori

Helsingistä ja muualta pääkaupunkiseudulta on helppo lähteä kohti Fiskarsin ruukkialuetta. Se on erinomainen kohde päiväretkeä varten ja sinne kannattaa lähteä kauempaakin. Yli sata vuotta vanhalla ruukkialueella on jopa kymmenien yrittäjien palveluita ja vierailijat pääsevät usein nauttimaan myös monista näyttelyistä. Ja kun on aika välipalalle, kannattaa suunnata esimerkiksi kahvila Pesulaan. Vanha pesutupa on yksinkertainen kahvila, jossa riittää tunnelmallisuutta.

Hatanpään arboretum, Tampere

Hatanpään arboretum on kuvankaunis puisto Tampereella Hatanpäässä. Puisto sijaitsee Hatanpään kartanon pihapiirissä. Ydinkeskustasta ei Hatanpään puistoon ole enempää kuin kolmen kilometrin matka. Puisto istutettiin 1970-luvulla ja siellä kasvaa paljon eri kasvilajeja. Pääset ihastelemaan muun muassa erilaisia puulajeja, perennoja, pensaita ja kesäkukkia.  Kartanon pihapiirissä sijaitsee myös upea ruusupuutarha, joka ei jää keneltäkään huomaamatta.

Puutarhassa viettää mielellään aikaa useammankin tunnin. Voit vaikka rentoutua penkillä istuen ja tarkistaa, miltä uudet kasinot näyttävät ja nauttia rahapeleistä kauniissa puutarhassa.

Vanha kaupunki, Porvoo

Porvoon vanha kaupunki on mahtava lomakohde mihin aikaan vuodesta tahansa. Idyllisessä kaupungissa vierähtää helposti koko päivä ja kahvilat, suklaapuodit ja käsityöläisliikkeet suorastaan vaativat pysähtymään. Jos olet paikalla brunssin aikaan, kannattaa vierailla Glassikko-ravintolassa, jossa on saatavilla Vanhan Porvoon jäätelötehtaan herkullisia jätskejä.

Mathildedalin ruukkikylä

Salossa sijaitsee Mathildedalin ruukkikylä. Se on ihan Teijon kansallispuiston kupeessa ja kylässä vieraileminen on erinomainen kohde. Ruukkikylän alueella on kaikenlaista tekemistä aina ravintoloista museoihin. Saatat  jopa päästä katsomaan alpakoita

Porkkala

Porkkala sijaitsee aivan pääkaupungin kupeessa vain muutaman minuutin ajomatkan päässä Kirkkonummelta. Siellä avautuu upeita kallio- ja merimaisemia ja pääset nauttimaan esimerkiksi retkeilystä tai lintujen tarkkailusta. Maastossa on helppo kulkea ja pienemmätkin perheenjäsenet pysyvät perässä.

Päijänne

Jos ulkoilmassa matkaileminen on sinun juttusi, Päijänne on ehdoton matkakohde. Suomen toiseksi suurimman järven alue on täynnä harjuja ja laguuneja, joiden kupeesta löytyy 2-30 kilometrin vaellusreittejä ihan jokaiselle sopivaksi. Kelventeen saarella pääsee myös harrastamaan melontaa.

Kallahdenniemi, Helsinki

Kallahdenniemi on vain metromatkan päässä Helsingin keskustasta. Kallahdenniemi ja Kallahden uimaranta kuuluvat Helsingin kauneimpiin rantoihin. Löydät niemen läheisyydestä rauhaisat ulkoilumaastot jokaiselle.

Neitvuori, Mikkeli

Netvuorta on kutsuttu Etelä-Savon Koliksi. Näyttävällä Neitvuorella Mikkelissä on upea vanha metsä, jossa pääset kiertämään muutaman kilometrin mittaisen rengaspolun. Kallioilta pääset ihastelemaan Luonteri-järveä.

Saariston rengasreitti

Turun saaristossa sijaitsee retkiklassikko: noin 250 kilometrin mittainen matka on taitettavissa autolla, moottoripyörällä tai vaikka polkupyörällä. Merellinen reitti on maisemiensa puolesta upea ja pääset matkallasi tutkimaan pikkukyliä.

(Külastatud 180 korda, 1 külastust täna)