Soomes tõusevad mitmel pool parkimistrahvid, kõige kõrgem Vantaal Tikkurilas

Soome siseministeerium on välja andnud määruse parkimistrahvide kohta. Parkimistrahvidena tuntud parkimisveamaks tõuseb Hyvinkääl 50 eurolt 60 eurole, Kokkolas 40 eurolt 50 eurole, Kirkkonummis 25 eurolt 50 eurole ja Ylöjärvis 30 eurolt 40 eurole. Vantaa linna parkmistrahv tõuseb Tikkurila kesklinna kõige kallimas parkimistasu tsoonis 60 eurolt 80 eurole. Teistes omavalitsustes jäävad parkimistrahvid senisele tasemele.

Parkimiskontrolli seaduse järgi on parkimistrahvi suurus 20 eurot. Siseministeeriumi määrusega võib omavalitsuses või selle osas ette näha kõrgemad parkimistrahvid, kui seda nõuab liiklustihedus, parkimiskohtade vähesus, parkimisvigade arv, liikluse sujuvus või muud liiklusest tulenevad põhjused.

Parkimisttrahvi maksimaalne suurus on 60 eurot. Kui aga omavalitsuse eri osades küsitakse erinevat parkimistasu, on trahvi maksimummäär 80 eurot selles osas, kus parkimistasu on kõrgem.

Parkimistrahvi tõstmise ettepaneku teeb tavaliselt omavalitsus. Samuti võib politseiamet teha ettepaneku trahvisumma tõstmiseks. Enne määruse väljastamist küsib siseministeerium arvamust politseijaoskonnalt.

Kommentaarid
(Külastatud 1,088 korda, 1 külastust täna)