Soomes on tekkinud vastuseis koroonapassi kasutamisele – nõudeid ei peeta mõistlikuks

Soomes tahetakse alates uuest aastast kehtestada kord, kus söögikohtades peab koroonapassi nõudma kogu lahtiolekuaja vältel.

See tähendab, et passi nõutakse ka vähem ohtlikes olukordades nagu näiteks hotelli restoranid, kus pakutakse nii hommiku- kui lõunasööki ja kus õhtuti pakutakse alkoholi. See tähendab, et välismaalastest kliendid ei pruugi hommikusöögile pääseda, kui neil pole Soomes kehtivat koroonapassi, vahendab Helsingin Sanomat.

Soome hotellide ja restoranide katusorganisatsiooni Mara juht Timo Lappi ütles, et võiks jätkuda praegune kord, kus ettevõtja ise otsustab, kas nõuab passi näitamist kogu aeg või ainult keskööst, kui hakkavad kehtima piirangud.

Samuti leiab Lappi, et koroonapassi puudutav kord peaks olema erinev piirkonniti. Näiteks Lõuna-Pohjanmaal inimesed passi ei salli ja seal ei läheks keegi välja sööma, kui passi kontrollitakse.

Koroonapass on tekitanud probleeme ka Helsingi piirkonnas, kuna paljud ettevõtjad ei suuda passide kontrollimisega tegeleda. Nõnda suletakse palju söögikohti, kui seal peab hakkama kogu aeg passi küsima.

Samas on ka neid ettevõtjaid, kes on rahul sellega, et kõik peavad näitama koroonapassi. Näiteks on kliendid öelnud, et nad tunnevad end turvaliselt, kui kõigilt küsitakse passi.

Soomes on palju ka selliseid inimesi, kes on vaktsineeritud, aga kes ei taha kasutada passi. Paljud püsikliendid on söögikohtadest kadunud. Sellele vaatamata peetakse paremaks hoida passide abil söögikohti avatuna, kui et karmistatakse piiranguid.

Kommentaarid
(Külastatud 1,694 korda, 1 külastust täna)