Soomes on arutatud Eesti raskelt haigete koroonapatsientide ravile võtmist

Seoses Eesti katastroofilise koroona olukorraga on Soomes arutatud Eesti raskelt haigete koroonapatsientide ravile võtmist.

Asjast andis teada Soome sotsiaal- ja terviseministeeriumi juhtivspetsialist Liisa-Maria Voipio-Pulkki. Asja on arutatud Soome ülikoolide haiglatega, aga konkreetseid otsuseid pole seni veel tehtud, vahendab Helsingin Sanomat.

Arutatud on seda, kas Eesti raskelt haigeid koroonapatsiente oleks võimalik tuua ravile Soome. Voipio-Pulkki ei vastanud otseselt küsimusele, kas Eesti on abi küsinud, aga ta märkis, et asja on arutatud Soome ravipiirkondades.

Soomet Eesti praegune hull olukord ei mõjuta, kaitset pakuvad vaktsineeritus ja piiriületuse piirangud. Eestis on koroona olukord väga kiiresti halvenenud. Tänase neljapäeva, 4. novembri seisuga on Eestis haiglas 589 koroonapatsienti. Eestis on viimase 14 päeva haigestumus 100 000 elaniku kohta 1800.

Möödunud nädalal saatis Soome abi Lätile hingamisaparaatide näol. Läti palus enne seda rahvusvahelist abi.

Koronavirus | 80 prosentin rokotuskattavuus ylittyy todennäköisesti huomenna, Suomessa harkitaan Viron auttamista potilaiden hoitamisessa

Lasten rokottamisen harkinnasta saadaan lisätietoa marras-joulukuun vaihteessa. Tällä hetkellä yli 79 prosenttia kaikista yli 12-vuotiaista suomalaisista on saanut täyden rokotussarjan koronavirusta vastaan. Ylilääkäri Otto Helve Terveyden ja hyvinvoinnin laitokselta (THL) arvioi, että hallituksen asettama tavoite 80 prosentin rokotuskattavuudesta saavutetaan pian. “80 prosentin rokotekattavuus saavutetaan todennäköisesti huomenna”, Helve sanoi THL:n ja sosiaali- ja terveysministeriön (STM) tiedotustilaisuudessa torstaina.

Kommentaarid
(Külastatud 192 korda, 1 külastust täna)