Soomes käivitub esmaspäevast muudetud koroona hübriidstrateegia – mida see tähendab?

Soomes käivitub alates eelolevast esmaspäevast, 15. novembrist muudetud koroona hübriidstrateegia. See on seotud 80-protsendilise vaktsineerituse saavutamisega.

Kõigepealt kaovad senised söögikohtade piirangute kategooriad (baastase, kiire nakatumiste arvu kasvu faas ja ulatusliku leviku faas). Selle asemele tulevad piirkondlikud piirangud, mille kriteeriumid pannakse paika homme, vahendab MTV.

Kõik sõltub seega edaspidi kohalikust koroona olukorrast ja kohalike ametivõimude otsustest. Tulevikus on Marini sõnul eesmärk see, et kui esinevad koroonakolded, siis reageeritakse kohtadel võimalikult kiiresti ja õiges suhtes piirangutega.

Marini sõnul reageerivad piirkondlikud ja kohalikud ametivõimud oma võimaluste piires. Soome valitsusse kontrolli alla jäävad söögikohtade ja piiriületuse piirangud, neid valdkondi kohalikud võimud ei reguleeri.

Marini sõnul on alates esmaspäevast kohalike ametivõimude ülesanne hinnata kohalikku koroona olukorda ja kas karmimad piirangud on vajalikud.

Senised söögikohtade piirangud jäävad kehtima.

Kommentaarid
(Külastatud 6,248 korda, 1 külastust täna)