Soomes pikendati piiriületuse piiranguid kuni 28. novembrini

Soomes jätkuvad välispiiri ületuse piirangud. Vaktsineeritus Soomes ei ole veel piisav ja endiselt on oht, et tervishoiu võimekus ületatakse. Seega pikendatakse 14. oktoobri otsust kuni 28. novembril. Soome võib aga tulla igast riigist, esitades pädeva tõendi kogu vaktsiinikuuri kohta.

Välispiiri ületus tähendab liikumist Soome ja Schengeni alasse mittekuuluvate kolmandate riikide vahel.

Valitsuse 14. oktoobri otsusega kaotati piiriületuse piirangud alates 18. oktoobrist ELi rohelise nimekirja riikide ja piirkondade elanikele. Rohelise nimekirja riigid on piisavalt hea haiguse olukorraga riigid, mille puhul on Euroopa Liidu Nõukogu otsustanud lubada EL-is piiranguteta reisimist. 28. oktoobril lisandusid nimekirja Argentiina, Kolumbia, Namiibia ja Peruu. Samad täiendused tehakse ka vastavalt valitsuse otsusele lisatud riikide nimekirja alates 8. novembrist.

Ülejäänud kolmandate riikide puhul säilitatakse piiriületuse piirangud. Kui piiranguga riigist saabuja ei ole saanud vaktsiinikuuri, on lubatud sisenemise kriteeriumid Soome tagasipöördumine, tagasipöördumine teistesse EL-i või Schengeni riikidesse, transiit lennujaamas või muu hädavajalik põhjus.

Vaata kehtivaid piiriületuse piiranguid ja terviseohutuse nõudeid piirivalve veebisaidilt.

Kommentaarid
(Külastatud 2,270 korda, 1 külastust täna)